2024. március 29., péntek

Lajović nagy fogása

Dušan Lajović csak egy győzelemre jár attól a sikertől, hogy pályafutása során először jusson be a ranglista 50 legjobbja közé. Az ópázovai teniszező tegnap Pekingben három játszmában győzte le a bolgár Grigor Dimitrovot, és holnap az 5. helyen kiemelt brit Kyle Edmund lesz az ellenfele. Szépen halad Pekingben Filip Krajinović is, aki tegnap mindkét játszmában hátrányból fordította meg a spanyol Feliciano López elleni meccset, és az elődöntőért várhatóan az első kiemelt argentin JuanMartín del Potróval találkozik.

Lajović az első és a döntő játszmában is azonnal elnyerte a bolgár adogatását, a másodikban pedig elmulasztotta az alkalmat, hogy 0:3-ról fordítson. Edmunddal kétszer játszott 2016-ban, és mindkétszer szoros vereséget szenvedett. Krajinović az első játszmában 2:4-et dolgozott le a 37 éves López ellen, a másodikban pedig 2:3-nál nyerte el a spanyol adogatását, majd 4:3-nál még egyszer breakelt. Del Potróval az idén Miamiban találkoztak, s az argentin elég könnyen győzött.

Babos Tímea a második pekingi akadályon bukott el. A magyar teniszezőnő az első játszmában 0:5 után nyert csak játékot a kínai Suaj Cseng ellen, a másodikban pedig 2:2 után veszített zsinórban négyet.

Miomir Kecmanović és Nikola Milojević negyeddöntősök az Almatiban folyó challengeren. Az új pontokkal Kecmanović már 160. a naprakész ranglistán, és egészen bizonyos, hogy hétfőn a hivatalos rangsorban is a legjobbját jegyzi.

A mexikói Monterreyben csak Piros Zsombor jutott túl az első fordulón, Valkusz Máté és Peđa Krstin kiestek. Piros az új pontokkal pályafutása legjobb helyezésére áll, akárcsak Bondár Anna, aki Santa Margheritában biztosította először a helyet a 300 legjobb között.