2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Gyors gólok éjszakája

A CSZKA Moszkva már a második percben betalált (Fotó: Beta/AP)

A CSZKA Moszkva már a második percben betalált (Fotó: Beta/AP)

Október másodika hivatalosan is a gyors gólok éjszakájaként vonul be a Bajnokok Ligája idei kiírásának történetébe, ugyanis a megrendezett nyolc találkozón összesen hét gól született az első tíz percben. Szerencsére a találatok gyártása nem állt le itt, így végül 23-szor haladt át a labda teljes terjedelmével a gólvonalon. Voltak meccsek, ahol 5-ször rezdült meg a háló, és volt olyan is, ahol egyetlenegyszer sem. A keddi játéknap leggyorsabb gólját a Hoffenheim szerezte, Belfodil 44 másodpercnyi labdarúgás után talált be Ederson kapujába. A Premier League éllovasa nem rettent meg, s Agüero már a nyolcadik minutumban egyenlíteni tudott. Ezt követően a City folyamatosan fölényben játszott, de csak a végjátékban fordítottak: Silva egy ártalmatlannak tűnő labdát csent el a német védők lába mellől, majd Baumann mellett a kapuba gurított. A csoport másik meccsén a Lyon 0:2-ről jött vissza, s mentett egy pontot, így továbbra is a kvartett élén állnak.

A legnagyobb meglepetést mindenképpen a CSZKA Moszkva szolgáltatta, amely a második percben szerzett góllal otthon tartotta a három pontot a címvédő Real Madrid ellen. Lopetegui együttese láthatóan nem találta a kulcsot az oroszok védelmének feltöréséhez, Modrić és Mariano második félidei ténykedése ellenére. A G csoport két forduló után kiegyenlítettnek tűnik, s bár előzetesen a királyiakat emelték ki az elemzők, a táblázatot mégis a Moszkva vezeti. A Roma simán nyert a Viktoria Plzeň ellen.

A Cristiano Ronaldo körüli botrány és a portugál csatár eltiltása sem akadályozta meg a Juventust a Young Boys ellen. A világsztár szerepét Paulo Dybala vette át, aki mesterhármasával egyedül ütötte ki a svájciakat. Az olasz sajtó másnap hangzatos, a fiatal argentint dicsérő jelzőkkel teletömve jelent meg. A Bayern München már a negyedik percben előnyhöz jutott, de az Ajax alig 20 perc elteltével egyenlített, jobb gólarányuknak hála pedig megelőzik a bajorokat.

A Manchester United és a Valencia csatája külön említést érdemel, bár korántsem a játék szépsége miatt. A két gárda egyike sem mondhatja el magáról, hogy kimagasló formában futballoznának, a spanyolok a hétvégén zsebelték be első győzelmüket a Sociedad elleni idegenbeli meccsen. Az MU-nál főként Mourinho szolgáltatja az írnivalót, a Special One pedig ezúttal sem lehet túlságosan elégedett a Vörös Ördögök játékával. A gól nélküli döntetlennel végződő találkozó után újabb pletykák kaptak szárnyra. A hírek szerint már nemcsak Pogba, de AlexisSánchez és AntonioValencia is a menedzser menesztését szeretnék.