2024. április 25., csütörtök
Országos Könyvtári Napok Szegeden

Kétszázötven program a betűk szerelmeseinek

Az Országos Könyvtári Napok keretében Csongrád megye 35 településének 55 intézményében összesen 250 ingyenes programot kínál októberben a Somogyi-könyvtár. Idén is megrendezik a hagyományos Könyves Vasárnapot, amikor kedvezményes beiratkozással várják az érdeklődőket.

A könyvtári napok során évek óta kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy közelről is megismertessék egymással a helyi szerzőket és olvasóikat. Az idén Csikász Lajos a történelmi regények születéséről beszél, Bene Zoltán Áramszünet című regényét, Bátyi Zoltán pedig Csókolj meg, Júdás! című novelláskötetét mutatja be a közönségnek. Ez utóbbira október 25-én (csütörtök) 17 órakor kerül sor, a helyszín: Somogyi-könyvtár, 1. emelet, folyóiratolvasó-terem. A szerzővel Bene Zoltán és Szekeres Sándor Gábor beszélgetnek.

Bátyi Zoltán legújabb kötete az elmúlt években született novelláinak gyűjteménye, változatos témákkal, tele élettel, a tőle megszokott keserédes hangvételben, humorral és mély empátiával fűszerezve.

A Somogyi-könyvtár Szegeden működő tizenhárom fiókkönyvtárában félszáz program várja a betérőket. Többek között papírszínházzal, családfakutatással, gyékényszövők bemutatójával és szellemi vetélkedőkkel kedveskednek az olvasóknak.

Október 7-én rendezik meg a Könyves Vasárnapot, ekkor változatos programok mellett használt könyvek árusítása, régi könyvek aukciója és családi vetélkedő várja a látogatókat, akik aznap féláron iratkozhatnak be.