2024. április 23., kedd

Befektetés önerőből

Új gázolajtöltő állomása van a Subotica-trans közvállalatnak

Szerdán Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Aleksandar Aleksić, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat igazgatója megtekintette a Subotica-trans szabadkai székhelyén felállított új gázolajtöltő állomást.

Az új gázolajtöltő állomás (Fotó: Gergely Árpád)

Az új gázolajtöltő állomás (Fotó: Gergely Árpád)

– A befektetés értéke mintegy harmincmillió dinár, amelyet a közvállalat eszközeiből biztosítottunk. Köszönetet mondok a közvállalat vezetőségének és az igazgató úrnak, mert az utóbbi néhány évben jelentős előrelépés tapasztalható a közvállalat munkájában. Korábban az ilyen típusú vállalatok nem voltak képesek önállóan finanszírozni az ilyen beruházásokat. Az elmúlt két évben tizenhat autóbuszt vásároltunk, és ezt folytatni fogjuk. Ilyesmire korábban nem volt példa. A vállalat gépjárműparkja igen régi, fel kell újítani. Ehhez azonban sok pénz szükséges, de az utóbbi két évben a kilencvenkét buszból tizenhatot sikerült új buszra lecserélni, s a következő időszakban is mindent megteszünk, hogy polgáraink biztonságosan utazhassanak – nyilatkozta Bogdan Laban, a látogatás helyszínén megtartott sajtótájékoztatón.

Bogdan Laban és Aleksandar Aleksić megtekinti az új töltőállomást (Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban és Aleksandar Aleksić megtekinti az új töltőállomást (Fotó: Gergely Árpád)

Aleksandar Aleksić, a közvállalat igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a korábbi üzemanyag-töltő állomást 1972-ben építették, így már nem felelt meg sem a biztonsági, sem a környezetvédelmi követelményeknek, viszont a mostani töltőállomás korszerű, és ez a vállalat egyik legnagyobb beruházása az utóbbi négy-öt évben.

Bogdan Laban és Aleksandar Aleksić reagált azokra a sajtóban megjelent híresztelésekre, miszerint Szabadkán nagy hiány lenne buszsofőrökben. A polgármester közölte, hogy a sofőrhiány regionális probléma, mert az Európai Unió, és főképp Németország mintegy százezer sofőrt kíván alkalmazni, de a város mindent megtesz, hogy ne alakuljon ki a városban sofőrhiány. Ezt az is bizonyítja, hogy eddig egyetlen városi autóbuszvonalat sem kellett megszüntetni. Aleksandar Aleksić mindehhez hozzátette, hogy jelenleg 142 sofőrje van a közvállalatnak, és csak néhány hiányzik, de úgy pótolják a hiányt, hogy C kategóriás engedéllyel rendelkező sofőröket is felvesznek, majd támogatják a D kategóriás engedély megszerzését. Az igazgató szavai szerint ez az intézkedés jól működik a gyakorlatban.