2024. április 24., szerda

Krunić alkalmat mulasztott

Aleksandra Krunić a legjobb úton haladt, hogy bejusson a rangos pekingi női torna nyolcaddöntőjébe, ám a cseh Kateřina Siniaková elleni meccs mindkét játszmájában megengedte ellenfelének, hogy megfordítsa a hátrányt. Az első játszmában Krunić 4:2-re vezetett, majd 6:5-nél a szettért adogatott, mégis alulmaradt, a másodikban pedig 2:0 után zsinórban hat játékot veszített.

Nem hibázott viszont Filip Krajinović, aki a kínai főváros 500-as tornájának 1. fordulójában könnyen verte a német Mischa Zverevet. Az első játszmában a zombori kétszer breakelt, a másodikban 4:4-nél nyerte el a német adogatását, és ez döntött. Krajinović következő ellenfele a Federernél csak egy hónappal fiatalabb spanyol Feliciano López, akivel először méri össze erejét.

A mexikói Monterreyben, ahol Peđa Krstin és Valkusz Máté közép-európai idő szerint az este rajtoltak, Piros Zsombor táblára jutott. A nagykikindai és a két magyar is az 1. fordulóban magasabban rangsorolt ellenféllel találkozik.

Almatiban a challengeren Nikola Milojević szolgált kellemes meglepetéssel a magasabban rangsorolt kanadai Felix Auger-Aliassime feletti győzelemmel, így csatlakozott Miomir Kecmanovićhoz a 2. fordulóban.