2024. április 18., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Egyetlen pillanat is elég lehet a PSG-nek

A Crvena zvezda együttese ma 18 óra 55 perckor Franciaországban küzd meg a Ligue 1-ben éllovas, de a BL-ben még nyeretlen PSG-vel. A Neymart, Mbappét és Cavanit sorai között tudó kirakatcsapat hatalmas csatában maradt alul a csoportkör első fordulójában a Liverpool ellen, hiába álltak fel ugyanis a padlóról, Firmino az utolsó percben megpecsételte sorsukat. A Zvezda hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Napolival, így jelenleg a franciák előtt vannak a kvartettben. Miloš Degenek úgy nyilatkozott, a csapat örül annak, hogy a PSG-vel mérkőzhetnek, de tudják, hogy nagyon nehéz találkozó vár rájuk, így mindent ki fognak adni magukból.

Nagyon jó lenne, ha nem kapnánk gólt Párizsban, de ez egy rendkívül nehéz feladat. A Parc des Princes különleges hely, remélhetőleg jó atmoszférában lépünk pályára. Minden meccsre ugyanúgy készülünk, lényegtelen, hogy otthon vagy idegenben játszunk. Egy pillanatnyi kiesés is a végünket jelentheti” – mondta Degenek.

Thomas Tuchel gárdája zsinórban négy meccset bukott már el a legrangosabb európai kupasorozatban, de saját közönségük előtt jobban teljesítenek. A belgrádiak talán a kontratámadásokban és Veljko Simićben bízhatnak. A 23 éves támadó középpályás a szerb bajnokságban már négy gólt rúgott.

A C csoport másik meccsén CarloAncelottiékJürgenKlopp-pal és együttesével néznek farkasszemet. Az angolok idén eddig csak a Chelsea-től kaptak ki a ligakupában, a Szalah, Firmino, Mané hármas pedig bármikor meg tudja lepni az ellenfelet. A B csoportban a bukdácsoló Barcelona a Tottenhammel mérkőzik meg, míg az Inter a PSV-hez látogat. Érdekes összecsapás lehet még a Dortmund és a LeonardoJardim által irányított Monaco tusája is, a papíron legegyértelműbb párharc az Atlético Madridé, de láttunk már csodákat, a Brugge pedig igencsak magabiztos a belgáknál. A kiegyenlített D csoportban a Schalke Moszkvába utazik, a hárompontos Galatasaray a Portóval méri össze erejét.