2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Szalaiék a Cityt várják

Kemény feladat vár a BL második fordulójában a Julian Nagelsmann vezette Hoffenheimre, ha fel akarja tartóztatni az első fordulóban vereséget szenvedő Manchester City csapatát. A Premier League-ben címvédő Városiak – akik már az új szezonban is az angol tabella élére álltak – az első játéknapon a Lyon otthonában kaptak ki (2:1), ezért ma (18.55) be kell zsebelniük a három pontot, ha nem akarnak lemaradni az F csoportban.

A házigazda fiatal német trénere túl szeretne járni a Cityt irányító Pep Guardiola eszén: „Nem biztos, hogy előny ismerni Guardiola stílusát, de vannak ötleteim, hogy sikeresen felvegyük a harcot – nyilatkozta Nagelsmann, aki a spanyol edző tanítványának vallja magát. – Persze nehéz lesz előre látni, milyen játékkal készül Guardiola, hiszen a csapata különféle ellenfelek ellen más-más stílusban focizik” – mondta a mindössze 31 éves tréner.

A Hoffenheim csatársorában várhatóan helyet kap a magyar válogatott Szalai Ádám, aki a Bundesligában csapata legeredményesebbje 3 találattal. A City csatárszekciója természetesen nagyobb nevekkel van megspékelve: Sergio Agüero és Raheem Sterling idén is futószalagon kezdte gyártani a gólokat…

Mindkét oldalon alapembernek számító játékosok fognak hiányozni. Nagelsmann továbbra sem számíthat Amirire, Hübnerre, Ruppra, míg Vogt és Bičakčić nemrég szedett össze sérülést. A túloldalon a hónapok óta pihenő Kevin de Bruyne mellett Benjamin Mendy sem léphet pályára.

Moszkvában a Blancók

Az első körben madridi vereséget jegyző Roma a cseh Plzeňt fogadja, és Eusebio di Francesco Farkasainak kötelező lesz nyerni, ha meg akarja kaparintani a Real mögötti második helyet – a Blancók Moszkvába utaznak, ahol a fagyos körülmények ellenére ők a három pont várományosai, s máris nagy előnyre tehetnek szert a G csoportban.

Érdekesnek ígérkezik a Bayern és az Ajax csatája is – mindkét gárda győzelemmel nyitott az E kvartettben –, s nagy izgalmakat hozhat a Valencia manchesteri vendégszereplése az utóbbi időben ingadozó United ellen.