2024. április 25., csütörtök
RÖPLABDA

Leiskolázták Brazíliát!

Tizenhat óra leforgása alatt a brazil röplabdát két súlyos csapás érte. Előbb a férfiak veszítették el Torinóban a vb döntőjét, tegnap a déli órákban pedig a Japánban folyó női vb 3. fordulójában a szerbiai lányoktól szenvedtek el súlyos vereséget.

Szerbia női válogatottja a játék minden elemében felülmúlta a bronzot védő dél-amerikaiakat, s mivel a D csoport utolsó két fordulójában még Kazahsztánnal és Puerto Ricóval találkozik, egészen valószínű, hogy a második szakaszba maximális pontszámmal és vesztett játszma nélkül jut be. Tekintettel a további lehetséges ellenfelekre (Hollandia, Németország, Japán és Mexikó vagy Kamerun), a brazilok ellen szerzett győzelem már a harmadik szakaszt, tehát a legjobb hat közötti helyet is jelentheti.

Szerbia ma szabadnapos, holnap 9.10-kor a nyeretlen Kazahsztán következik.

Lengyelország megvédte címét

Lengyelország válogatottja megvédte a címet a bolgár–olasz közös rendezésű röplabda-vb-n, hisz a döntőben sokkal könnyebben verte Brazíliát, mint a négy évvel ezelőtti zárómeccsen. A lengyelek harmadszor lettek világbajnokok, nyertek 1974-ben is.

NOVI PAZAR. – A szandzsáki városban rendezik meg ma 18 órai kezdettel a szerb röplabda-szuperkupa döntőjét, amelyben a kupagyőztes helyi Novi Pazar a bajnok újvidéki Vojvodinát fogadja.