2024. április 19., péntek

Szabályváltoztatással indul a Szuperliga

A hétvégén megkezdődik a szezon az asztalitenisz-ligákban. A legmagasabb fokozatú versenysorozatban a nőknél a tavalyi idény botrányos döntője után már az első körben egymás ellen játszik az Obilić és a Novi Sad. Az összecsapás azért is lehet különleges, mert a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség új rendeletének értelmében ezentúl a mérkőzéseket nem lehet lejátszani 10×16 méteresnél kisebb helyiségben. A hivatalos indoklás szerint mindez a sérülések elkerülése miatt történik. Mind a férfi-, mind a női mezőnyben lehetnek változások a helyszíneket illetően, hiszen egyes termek nem felelnek meg a követelményeknek.

Az I. vajdasági férfi asztalitenisz-ligában tíz csapat részvételével kezdődik meg a 2018/2019-es bajnoki idény, amelyben a II. ligából kiesett Kanizsa is szerepel. A Kanizsa játékoskeretében a tavalyi idényhez képest több változás történt. Mivel az eddigi edző-játékos Sordje Roland külföldön vállalt munkát, helyette Istenes János végzi az edzői teendőket. A klubból távozott még Miskolci Kristóf is, aki szintén külföldön dolgozik. Az átigazolási időszak alatt egy új játékost igazoltak le, Miloš Vojnović a tiszaszentmiklósi Slogából érkezett a csapatba. A meglévő játékoskeret: Nagy Némedi Gábor, Fejős István és Aleksandar Ivanović, míg Sordje Roland a lehetősége szerint játszik a csapatban. A klubban működik az asztalitenisz-iskola a gyerekek részére, valamint a lánycsapat felkészülési tornákon szerepel a környező korosztályos csapatok ellen. Az edző kedden, szerdán és pénteken 16 órától fogadja az asztalitenisz-iskolába jelentkező gyerekeket. Az őszi idény első fordulójában a Kanizsa a Temerin II. csapata ellen játszik.

Az 1. forduló, női Szuperliga: Crvena zvezda–TSC, Obilić–Novi Sad, Versec–Pannónia, Vojvodina–NS 2011, Zenta–Josip Kolumbo. Férfiak: Crvena zvezda–Temerin, Spartacus–Požarevac, Radnički–Palánka, Partizan–Ada, Stenes–Banat.