2024. április 16., kedd
RÖPLABDA

Szabadnappal a négy közé

A szerb sánc működhetett volna jobban is a lengyelek ellen (Fotó: Beta/AP)

A szerb sánc működhetett volna jobban is a lengyelek ellen (Fotó: Beta/AP)

Szerbia válogatottja csütörtökön este már másodszor játszott a lengyelekkel a bolgár–olasz közös rendezésű röplabda-vb-n, ismét kikapott (3:0), az eredmény azonban ezúttal sem számított igazán. Az olaszok feletti fölényes győzelem után tudni lehetett, hogy a 3:0-s vereség sem számít: ha a meccsen nyert pontok különbsége 21 vagy annál kisebb lesz a lengyelek javára, Szerbia elődöntős. Ha tehát az este a lengyelek egy játszmát nyertek, vagy annál kedvezőbb eredményt harcoltak ki, csoportelsők lettek, Szerbia pedig második. Ha viszont az olaszok 3:0-ra nyertek, csak akkor juthattak tovább a lengyelek kárára, ha legalább 16 pontos különbséget jegyeztek.

Szerbia válogatottja a 3. szakasz utolsó mérkőzésén egyébként nem játszott olyan jól, mint előző nap, különösen a játszmák hajrájában teljesített gyöngébben, mint tudna. Az első két játszmát két (28:26), míg a harmadikat három ponttal (25:22) veszítették el. Az egészben az a legkedvezőbb, hogy Nikola Grbić serege egy szabadnapot kapott, ez a luxus pedig a leendő elődöntős ellenfélnek nem adatik meg, akár az amerikai, akár a brazil válogatott lesz az.

A másik csoportban ugyanis az USA háromjátszmás győzelmet aratott Oroszország felett, amely így kiesett, így a brazilok és az amerikaiak az este a csoport első helyéért játszottak, de nem tudtak ellenfelet választani, hisz csatájukat a lengyel–olasz előtt vívták meg.

A vb a vasárnapi döntővel ér véget, az elődöntőt pedig Szerbia részvételével ma rendezik meg.

JOKOHAMA. – Ma kezdődik és október 20-án ér véget Japánban a női röplabda-vb, amelyen az USA védi a bajnoki címet. Szerbia válogatottja ma 9.10-kor a Dominikai Köztársaság válogatottjával kezd, majd a D csoportban sorrendben Kenya, Brazília, Kazahsztán és Puerto Rico következnek. A második szakaszba a csoportok 4-4 legjobbja jut be.