2024. április 24., szerda
TOPOLYA

Az Osijek nyerte meg a TSC-kupát

Orbán Viktor miniszterelnök üdvözli a fiatal labdarúgókat (Ótos András felvétele)

Orbán Viktor miniszterelnök üdvözli a fiatal labdarúgókat (Ótos András felvétele)

A TSC Labdarúgó-akadémia avatóján jeles sportolók, politikusok, közéleti személyiségek is jelen voltak. A szalag átvágása után az akadémia pályáján játszották az U14-es korosztály TSC-kupájának harmadik helyéért zajló mérkőzését, majd a döntőt is. A nyolc csapat részvételével zajló tornát az Osijek nyerte meg, második lett a Puskás Akadémia csapata, harmadik a dunaszerdahelyi DAC, negyedik pedig a belgrádi Partizan. A győztes csapat kapitányának személyesen Orbán Viktor adta át a serleget. A magyar miniszterelnök a mérkőzéseket is megtekintette.

Szeptember 26-án és 27-én szervezték meg az U14-es korosztály csapatai részére a Topolya-kupát. A kétnapos tornán a TSC korosztályos csapata a dunaszerdahelyi DAC-cal, a Csíkszeredával és a felcsúti Puskás Akadémiával került egy csoportba, míg a másik négyest a Partizan, a Vojvodina, a Ferencváros és az Osijek együttesei alkották. A csoportmérkőzéseket Bajsán és a topolyai stadionban játszották, a harmadik helyért zajló csatának és a döntőnek már az akadémia frissen felavatott pályája szolgált helyszínül.

A torna legizgalmasabb mérkőzésének a bronzcsata bizonyult: a DAC és a Partizan rendes játékidőben 1:1-et játszott, majd a büntetőrúgások során 10-10 játékos lövését követően még mindig nem dőlt el a mérkőzés. Ekkor a kapusok lőtték egymásnak, a maga büntetőjét a DAC hálóőre, Mészáros Erik belőtte, majd hárította a Partizan játékosának próbálkozását, így csapata a harmadik helyen végzett. A döntőben az eszékiek 2:0 arányban nyertek a Puskás Akadémia ellen. A torna legjobb kapusa Mészáros Erik, a legjobb góllövő Josip Strmota (Osijek), míg a legjobb játékos Luka Barić (Osijek) lett.

Eredmények, A csoport: Partizan–Vojvodina 0:0, Osijek–FTC 0:0, Partizan–Osijek 1:3, Vojvodina–FTC 1:1, Partizan–FTC 1:0, Vojvodina–Osijek 0:0. A végeredmény: 1. Osijek 4, 2. Partizan 3, 3. Vojvodina 3, 4. Ferencváros 2 pont. B csoport: Puskás Akadémia–TSC 2:0, Csíkszereda–DAC 0:0, Puskás Akadémia–Csíkszereda 1:0, TSC–DAC 0:2, Puskás Akadémia–DAC 0:0, TSC–Csíkszereda 2:2. A végeredmény: 1. Puskás Akadémia 5, 2. DAC 4 3. Csíkszereda 2, 4. TSC 1 pont.

A 7. helyért: FTC–TSC 3:0. Az 5. helyért: Vojvodina–Csíkszereda 2:0. A 3. helyért: DAC–Partizan 1:1 – büntetőkkel 1:2. A döntő: Osijek–Puskás Akadémia 2:0.