2024. április 18., csütörtök

Fanny is robog a 100 felé

Minden jel arra utal, hogy Magyarországnak nemsokára két teniszezőnője lehetne a legjobb száz között. Babos Tímeához a 20. születésnapját novemberben ünneplő Stollár Fanny csatlakozhat, aki a tegnapi taskenti győzelmével pályafutása legjobbját jegyzi a 131. helyen.

Stollár szép győzelmet aratott az egykor második helyezett orosz veterán Vera Zvonarjova ellen, következő ellenfele pedig a negyeddöntőben a három évvel ezelőtt 41., most 299. orosz Margarita Gaszparjan lesz.

Ugyanott a két szerbiai lány búcsúzott. Az orosz Anasztaszija Potapova, a 17 éves reménységek rangadóján, visszavágott OlgaDanilovićnak a júliusi moszkvai vereségért. Olga rosszul adogatott, amit a breakek 5:2-es aránya is mutat. Ahhoz képest, hogy az első hét adogatójátékát elveszítette, Ivana Jorović nem is szenvedett súlyos vereséget a fehérorosz Vera Lapkótól, aki csak négyszer adta le a kezdőütést.

Bravúrosan nyert Valenciában Nina Stojanović, aki 0:6, 3:5-nél négy meccslabdát mentett, majd fordított a tapasztalt török Çağla Büyükakçay ellen.

Viktor Troicki negyeddöntőre állt Sencsenben a spanyol Albert Ramos ellen, de az első játszmát 4:2-ről veszítette el, a harmadikban pedig 6:5-nél a meccsért adogatott, de nem járt sikerrel.

Eredményes volt Santa Margheritában Miljan Zekić és Marko Miladinović, Darwinban GálfiDalma, Clermont-Ferrand-ban pedig Arn Gréta.

Az erős összetételű vuhani női tornán folytatódott az első tíz vesszőfutása, hisz Szvitolina után elbukott Halep, Garcia, Kerber és Kvitová is.