2024. április 24., szerda
SZERB NŐI I. LIGA, ÉSZAKI CSOPORT

A Halász győzelemmel kezdte a bajnokságot

Ada: Halász József–Mokrin 21:17 (13:10)

A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 150 néző, vezette: V. Tasić, D. Tadej (Újvidék).

Halász József: Vastag 3, Fajka 7, Mrkšić, Király 3, Rákos, Szügyi, Vučetić, Vacsik, Surányi, Kovács 4, Dudić, Aksin 4, Kozma.

Mokrin: Jovanović, Mišković, Antin, Čubrilo 2, Ladičorbić, Ardala 7, Kecić 1, Ristić 3, Olah, Knežev 1, Reljin, Bajkin 3, Ziramov.

A Halász József női kézilabdacsapata győzelemmel kezdte meg a bajnoki idényt az I. liga északi csoportjában, miután kedd este hazai pályán 21:17 arányban nyert a Mokrin ellen. Az adai csapat az elmúlt idényben a Szuper B ligában versenyzett, ahonnan kiesett, ezért az új szezonban már az alacsonyabb rangfokozatban folytatja a küzdelmet.

A nyitófordulóban az adai lányoknak nem volt könnyű dolguk, a Mokrin végig kemény ellenfélnek bizonyult. A meccs elején a hazai csapat két góllal elhúzott, de a vendégek gyorsan felzárkóztak, és a félidő derekán kétszer is kiegyenlítettek, a vezetést azonban nem tudták megszerezni. A játékrész hajrájában a Halász sokkal eredményesebb volt ellenfelénél, ezért a csapatok 13:10-es adai előnnyel vonulhattak a szünetre. A második félidő elején a vendégek ismét felzárkóztak, majd kiegyenlítettek, és a 43. percben már 16:15-re vezettek is. A tízperces vendégvezetést követően a Halásznak sikerült megfordítania a mérkőzés állását. A házigazdák az 54. perctől már ismét vezettek, mégpedig 18:17-re. A mérkőzés végéig tovább növelték az előnyüket, ráadásul a védelem remekelt, hiszen a vendégek a 45. perctől már gólt sem tudtak szerezni.