2024. április 23., kedd
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS – VB, INNSBRUCK

Dennist meg sem közelítették

Az időfutamok között a leghosszabb táv, bő 52 kilométer várt a felnőttférfi-mezőnyre az innsbrucki vb-n, s az útvonalba be volt iktatva a fritzens-i 5 kilométeres, 7 százalékos emelkedő.

Előzetesen a címvédő Tom Dumoulin, Victor Campenaerts, a szám kétszeres Európa-bajnoka, valamint Rohan Dennis többszörös ausztrál bajnok számított a legnagyobb esélyesnek – utóbbi idén már hat kronót nyert a különféle körversenyeken.

A nagynevű sportolók a legvégén indultak, s hamar kiderült, hogy az aranyért nem lesz különösebb izgalom: Dennis minden időmérő pontnál vaskosan javította a részidőket, s végül közel másfél perccel nyerte meg élete első vb-címét. Az ezüstért annál szorosabb csatát vívtak, s Dumoulin és Campenaerts között végül mindössze fél másodperc különbség volt a célvonalon.

Végeredmény, férfi egyéni időfutam (Rattenberg–Innsbruck, 52,5 km): 1. Rohan Dennis 1:03:46 óra, 2. Tom Dumoulin +1:21 perc, 3. Victor Campenaerts a. i. (0,53 mp), 4. Michał Kwiatkowski +2:04 perc, 5. Nelson Oliveira +2:14 perc stb.