2024. április 25., csütörtök
Újvidéki Egyetem Rektorátusa

A legjobbak között a legjobbakat díjazták

Az Újvidéki Egyetem Rektorátusának amfiteátrumában ünnepélyesen bemutatták azokat az egyetemi hallgatókat, akik a 2016/2017. tanévben a nemzetközi versenyeken első, második vagy harmadik helyezést értek el a mezőgazdasági, agroökonómiai, jogi tudományok terén, vagy egyes sportágakban. Ezenkívül dr. Dušan Nikolić, az Újvidéki Egyetem rektora átadta a 14 egyetemi kar legjobb átlaggal végző hallgatóinak a jutalmat. Az Egyetem Szenátusa összesen 1209 díjat ítélt oda. Elsősorban az Újvidéki Egyetem legjobbjának, továbbá azoknak, akik tízes átlaggal, vagy magas átlaggal fejezték be tanulmányaikat, valamint kitüntette a legjobb szakdolgozatok szerzőit, és átadta a Mileva Marić Ajnštajn Díjat.

Az Újvidéki Egyetem legjobb hallgatója a 2016/2017. tanévben Tijana Zrnić volt, aki tanulmányait a Műszaki Tudományok Karán tízes átlaggal fejezte be. Őt ünnepélyesen 2017 decemberében mutatták be, amikor kiosztásra került a Dr. Zoran Đinđić Díj a fiatal kutatónak, tudósnak, aki a legjobb filozófiai vagy szociológiai témájú diplomamunkát írta.

A legjobbaknak járó díjban részesült Sanja Veselinović (10), a Bölcsészettudományi Kar legjobb hallgatója, Jelena Jatović (10), a Természettudományi Kar, Slobodan Krsmanović (9,74), a Mezőgazdasági, Ilija Bobinac (10), a Technológiai, Bojana Spajić (9,91 ), a Jogtudományi, Bojana Ćirić (9,94), a Közgazdasági, Sanca Viktor (10), a Műszaki Tudományok Karának, Vanja Drljević és Milo Vuković (mindketten 10), az Orvostudományi Kar, Irena Joszifoszka (9,95), a Művészeti Akadémiának a növendéke, továbbá Dragana Ćulum (9,98), a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Karának, Bojana Jovanović (9,31), a Testnevelési Kar, valamint Huszka Lilla (9,76), az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának hallgatója.