2024. április 25., csütörtök
BIRKÓZÁS – IV. BALASSA RUDOLF-EMLÉKVERSENY, MAGYARKANIZSA

Első a Potisje

A magyarkanizsai Potisje Birkózóklub a közelmúltban rendezte meg negyedik alkalommal a már hagyományosnak számító Balassa Rudolf-csapatversenyt. Az emléktornán egy külföldi és három hazai klub vett részt, a Potisje mellett a horvátországi Sesvetski Kraljevac, a Novi Sad és a belgrádi Radnički birkózói mérkőztek meg egymással. Az elődöntő párosításairól sorsolás döntött, ennek alapján a Potisje a Novi Saddal, a Sesvetski Kraljevac pedig a Radničkivel találkozott. A magyarkanizsaiak és a horvát vendégek meggyőzőbbnek bizonyultak riválisaiknál, mindkét együttes 7:1-re nyert, így a döntőben ők mérhették össze erejüket. A torna végül a Potisje győzelmével zárult, az eredmény ugyan 4:4-es döntetlen lett, a hazaiak végül a több osztályozó pontjuknak köszönhetően diadalmaskodtak. A harmadik helyért folyó küzdelemben a Radnički meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, és 5:3-ra nyert.

A IV. Balassa Rudolf-emlékversennyel klubunk megalapítójára és edző-versenyzőjére emlékeztünk. A tornán négy klub vett részt, a szurkolók színvonalas mérkőzéseket láthattak. A döntőben szoros küzdelemben a több osztályozó pontnak köszönhetően a Potisje győzött. Mi egy kombinált csapattal léptünk szőnyegre, mivel nem mindenki a Potisje színeiben birkózik, de a fiúk nagy lelkesedéssel, derekasan és becsülettel küzdöttek, így elégedett vagyok a látottakkal. A csapatunk jelenleg még formálódik, biztos keretünk majd csak az átigazolási időszak végén lesz. Ez a torna a felkészülés részét képezi a szuperligás csapatbajnokságra – nyilatkozta Újhelyi Sándor, a Potisje Birkózóklub edzője.

Eredmények, elődöntő: Potisje–Novi Sad 7:1, Sesvetski Kraljevac–Radnički 7:1. A harmadik helyért: Radnički–Novi Sad 5:3. A döntő: Potisje–Sesvetski Kraljevac 4:4 (részeredmények, 55 kg: Gazdag–Losonc 1:0 (tus az 5. percben), 60 kg: D. Petrović–Petrak 1:0 (technikai tus a 3. percben), 67 kg: Katona–Fr. Šačić 1:0 (pontozással a 6. percben), 72 kg: Sarnyai–Mabek 0:1 (technikai tus a 2. percben), 77 kg: Porcsin–Anušić 0:1 (pontozással a 6. percben), 82 kg: Pulai–Fi. Šačić 1:0 (pontozással a 6. percben), 87 kg: Korom–Luburić 0:1 (tus a 2. percben), 97 kg: Horvát–Franjković 0:1 (pontozással a 6. percben)).

A végső sorrend: 1. Potisje, 2. Sesvetski Kraljevac, 3. Radnički, 4. Novi Sad.