2024. április 23., kedd
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Szüreti mulatság

Hagyományos őszi bált tartottak a kishegyesi nyugdíjasok – A Magyar Összefogás lista jelöltjeivel is megismerkedtek a bálozók

Szombaton este került sor a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület szüreti báljára. Az esemény igen népszerű mind a helybeli, mind a környező települések szépkorúi között.

Jó hangulatú mulatozás a szüreti bálon (Lakatos János felvétele)

Jó hangulatú mulatozás a szüreti bálon (Lakatos János felvétele)

Ez alkalommal kb. 80-an vettek részt rajta, sokan érkeztek Bácsfeketehegyről, Topolyáról, Szabadkáról és Dreáról. A bált megtisztelte jelenlétével Linka B. Gabriella és Boja András, a Magyar Összefogás lista két jelöltje, valamint Mohácsi Zoltán és Sándor István, a községi tanács tagjai.

A nyugdíjas egyesület már hosszú évek óta megszervezi a szüreti bált – számolt be lapunknak Kőműves Valéria, az egyesület elnöke.

– Amikor átvettem az egyesület vezetését, már akkor is nagyon népszerű volt a szüreti bál, és még ma is az. Évente 6-7 bált szoktunk tartani, és általában mindegyik iránt nagy az érdeklődés. Sokan eljönnek, és mindig jól szórakoznak. Meglepő, hogy ezek az idős emberek mennyire jól tudják érezni magukat, és mennyire jól bírnak táncolni – mondta el Kőműves, majd arról is szólt, hogy ezúttal azért hívták meg a Magyar Összefogás lista jelöltjeit, hogy bemutatkozzanak a nyugdíjasoknak.

– Szeretünk elbeszélgetni velük, mert eddig is mindig kedvesek voltak hozzánk, és segítettek megoldani a problémáinkat. Azt akartuk, hogy ez alkalommal a nyugdíjasainkkal is elbeszélgessenek egy kicsit, mert mindig jó egy személyes beszélgetés – fogalmazott az egyesület elnöke.

A Magyar Összefogás lista jelöltjeinek részvétele a szüreti bálon a civil szervezetekkel folytatott kerekasztal-beszélgetés folytatása – mondta lapunknak Linka B. Gabriella, a lista kishegyesi jelöltje.

– A Magyar Nemzeti Tanács képviselőinek egyik feladata, hogy minden magyar vonatkozású közösségi rendezvényen jelen legyenek és megnézzék a közösség munkáját. A nyugdíjas egyesülettel eddig is tartottuk a kapcsolatot, beszélgettünk velük a terveikről, elképzeléseikről. A bálon inkább a szórakozáson volt a hangsúly, de alkalmunk nyílt elbeszélgetni az emberekkel is – mondta el Linka, majd arról is szólt, hogy megítélése szerint a kishegyesi nyugdíjasok igényei igen szerények. Kéréseik az egyesület működésére és a nyugdíjasotthon kisebb átalakításaira vonatkoznak.

– Nagyon aktívak a nyugdíjas egyesület tagjai, számos tevékenységet folytatnak, pl. sportrendezvényeket is szerveznek. Nagyon népszerű körükben a lengőteke és a dartz. Összejöveteleik mindig jó hangulatban telnek, de szeretnék, ha a nyugdíjasotthon másképpen működne, mint eddig – fogalmazott a Magyar Összefogás jelöltje, majd elmondta, hogy a nemzeti tanács a programpályázatai révén minden magyar közösséget tud támogatni. A nyugdíjasoktól az óvodákig mindenki adhat be pályázatot, az MNT a lehetőségeihez mérten támogatja mindegyiket.