2024. március 28., csütörtök
ÚJVIDÉKI SZÍNHÁZ

Kik az évad színészei?

A készülő Tom Sawyer kalandjaiban huszonketten lesznek együtt a színpadon
A Tom Sawyer kalandjai c. előadás próbáján

A Tom Sawyer kalandjai c. előadás próbáján

Mozgalmas, fiatalos, élvezhető darabra számíthat a közönség zenével, tánccal. Láttuk, hogyan készül Puskás Zoltán rendezésében Mark Twain ismert regénye nyomán a Tom Sawyer kalandjai. A próbák javában folynak az Újvidéki Színházban.

A felsős diákok és az idősebbek részére több generáció készíti a darabot. Az Újvidéki Művészeti Akadémia színinövendékei számára ez szakmai gyakorlat, rajtuk kívül fellépnek az Újvidéki Színház színészei is. A főszerepet László Sándor és Balázs Áron osztályvezető tanárok diákjai, Szalai Bence és Ozsvár Róbert alakítják. Szalai Bencének múlt csütörtökön volt A színész anatómiája c. vizsgaelőadása, Ozsvár Róbertnek pedig most csütörtökön lesz. Holnap 19 órakor adja elő Georg Büchner Woyzeck c. monodrámáját az Újvidéki Színház kistermében.

A Tom Sawyer rendezője elmondta, hogy a fiatalok, a növendékek nyitottsága inspirálja a közös munkát. Törekszenek kiaknázni a figurákban, a szereplőkben és a helyzetekben rejlő mélységeket, s próbálják időszerűsíteni az ismert művet. A bemutatóra október 15-én kerül sor a kisteremben.

Hétfőn este, a Mikve c. előadás után kihirdették, hogy a közönség szavazatai alapján kik nyújtották az elmúlt évad legkiemelkedőbb színészi alakításait. Az elismerést a legjobb férfi főszerepért Mészáros Árpád a Borisz Davidovics síremléke, a legjobb női főszerepért Elor Emina a Mikve, a legjobb férfi mellékszerepért Pongó Gábor a Don Quijote, a legjobb női mellékszerepért Figura Terézia a Jeszenyin c. produkcióban nyújtott alakításával érdemelte ki.