2024. április 25., csütörtök

Szállodalánc is érdeklődik

Kedden délelőtt sajtótájékoztató formájában számolt be egy újabb, a jövőben kirajzolódó együttműködési lehetőségről Tomin Zoran idegenforgalmi tanácsnok és Maráci Gábor, a magyarországi Accent Hotels szállodalánc fejlesztési igazgatója. Egyelőre még csak tanácskozás és a várossal való ismerkedés az elsődleges, de reményeik szerint együttműködésre is nyílhat alkalom. Tomin Zoran elmondta, hogy a szállodaláncokkal való közös munkát nagyon fontosnak tartja. 

– Magyarkanizsának jól jöhet egy szállodalánc, ami a turisták igényeit is a lehető legmegfelelőbb módon szolgálhatná ki. Elsődleges célunk a turizmus fellendítése, amiben segítségünkre lehetne a magyarországiak szaktudása is. Elképzeléseinket ezután fogjuk konkretizálni, egyelőre az együttműködés lehetősége merült fel – mondta a tanácsnok, aki azt is előirányozta, hogy tárgyalásokat fognak kezdeményezni a városvezetőség és a hotellánc között.

Maráci Gábor, az Accent Hotels fejlesztési igazgatója bemutatta a vállalatot, amelyről elmondása szerint azt érdemes tudni, hogy Magyarország független szállodaüzemeltető cége.

– Jelenleg húsz szállodát üzemeltetünk, ebből tizennyolcat Magyarország területén, három- és négycsillagos kategóriákban, továbbá wellness-szállodákat is, kettőt Ausztriában, és reméljük, hogy a közeljövőben újabb szállodanyitások előtt állhatunk. Magyarkanizsára azért érkeztünk, hogy megismerkedjünk az önkormányzat turisztikai fejlesztési elképzeléseivel, ugyanis szakmai tudásunkkal nagyon szívesen lennénk Magyarkanizsa segítségére is – mondta a szakember.