2024. április 19., péntek

Tündérek futása

Másodszor rendezték meg a Palicsi Bormaratont

Szombaton immár második alkalommal rendezték meg a Palicsi Bormaratont, melyre mintegy hétszáz résztvevő érkezett tizenhárom országból. Az eseményen két futamot rendeztek, a huszonegy kilométeres félmaratont és a tíz kilométeres élményfutamot.

Patyi Szilárd felvétele

Patyi Szilárd felvétele

Az útvonalak érintették a legnagyobb palicsi borgazdaságokat. A rendezvényen nem a versenyen volt a hangsúly, hanem az élményen és a szórakozáson, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a versenyzők színes és ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben jelentek meg a Vigadónál kialakított rajtvonalnál. Többek között voltak, akik denevérembernek vagy éppen Harisnyás Pippinek öltöztek, de sokan vettek fel tündérszárnyakat és angyaljelmezt is.

Az egybegyűlt versenyzőket Srđan Samardžić, a szabadkai városi tanács turizmussal, beruházásokkal és a nemzetközi együttműködéssel megbízott tagja köszöntötte, majd Miroslav Knežević idegenforgalmi államtitkár hivatalosan is megnyitotta a borfesztivált. A maratont Vida Medić belgrádi triatlonversenyző nyerte meg, egy óra harminc perc, huszonkét másodperc alatt teljesítette a huszonegy kilométeres versenytávot.

A leggyorsabb férfi Milanko Pušičić volt, aki szintén Belgrádból érkezett. A szervezők a legötletesebb jelmezek viselőit is díjazták.