2024. március 29., péntek

Rekorddöntés a Nagykikindai Töknapokon

A leghosszabb tök 295 cm-es – A pálmát egy zimonyi termelő vitte el, a második és a harmadik helyezett temerini

A 33. Nagykikindai Töknapokon újabb rekord született. A leghosszabb tök csaknem elérte a 3 métert, egészen pontosan 295 centiméter hosszúságú, súlyban azonban nem sikerült túlszárnyalni az 507 kg-os eredményt, amit 2014-ben mértek. A hosszú tökök kategóriájában a győztes a zimonyi Stevan Martić, de nem árulta el, hogy milyen fajta magból nőtt 295 cm hosszúra a tök. 

Tökre állva messze ellátni a bánáti síkon (Kecskés István felvétele)

Tökre állva messze ellátni a bánáti síkon (Kecskés István felvétele)

Ebben a kategóriában a második és a harmadik helyet temeriniek nyerték meg. Méghozzá a nagyapa Varga István és unokája, Barna Gáspár.

– Mindenféle tökös süteményt és egyéb más alapanyagból készült süteményt árulunk, az összes bevétel a Mikulás-csomagok tartalmát fogja gazdagítani majd az idén– nyilatkozta lapunknak Tápai Róbert, a helybeli Egység ME elnöke. 

A helybeli Fejős Klára Általános Iskola diákjai is készültek az észak-bánáti város legnagyobb rendezvényére. Bemutatkoztak a környező magyarlakta települések egyesületei is. Süteményeket árultak, néptáncosaik pedig felléptek a művelődési műsorban. Az esemény egyik kísérőrendezvénye volt a Vajdasági Magyar Folklórközpont mestermunkáiból készült kiállítás.