2024. április 16., kedd
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Korszerű játszótér Bajsán

A bajsai óvoda játszóterét új, gyermekbarát, fából készült elemekkel bővítették, a régi mászókát és a hintákat pedig felújították. A Bambi Gyermekintézmény Zákó utcai épülete előtti beruházás értéke mintegy 700 ezer dinár. Tegnap a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Jerasz Anikó és Fényszárosi Fekete Tímea, a Bambi igazgatónője bocsátotta a gyerekek rendelkezésére. Az eseményen jelen voltak a topolyai önkormányzat és a bajsai helyi közösség képviselői. Németh Katalin óvónőtől megtudtuk, hogy a kültéri játszótér felújításával és bővítésével a bajsai gyerekek régi álma vált valóra.

A játszótéravató ünnepségen jelen levők egy csoportja (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A játszótéravató ünnepségen jelen levők egy csoportja (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Már nagyon vártuk, hogy egy igazán szép játszóteret kapjon az óvodánk. Az óvodát összesen 42-en látogatják, korosztálytól függetlenül vegyes csoportokban a 3,5 éves kortól 6,5 éves korig foglalkozunk két nyelven a gyerekekkel – nyilatkozta az óvónő.

A játszótérátadó ünnepség Vidáman és ügyesen címmel egyben a nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás lista bemutatkozója is volt, ennek alkalmából Petkovics Márta, a Végrehajtó Bizottság tagja elmondta, hogy az MNT egyik prioritása volt eddig is az óvodafejlesztés szerte Vajdaságban.

A Magyar Kormány, Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programjának keretében több mint 60 játszótér átadását irányoztuk elő 2019 végéig. Továbbá azon óvodai épületek felújítását is elvégezzük, ahol ez szükséges. Gondolunk az óvodapedagógusok továbbképzésére is, amelyben eddig több mint 200-an vettek részt. Mindezzel, illetve az óvodákban berendezett nemzeti játéksarkokkal is a gyermekek magyarságtudatát szeretnénk erősíteni – nyilatkozta Petkovics. Fazekas Róbert, a MÖ lista jelöltje rámutatott arra, hogy a Magyar Kormány, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bethlen Gábor Zrt. támogatásának köszönhetően a nagyobb városokban végrehajtott fejlesztések után immár a kisebb települések is a figyelem középpontjába kerültek.

A vajdasági magyarság megtartásáért tevékenykedő nemzeti tanácsnak az eddig megkezdett munkát kell folytatnia, és ehhez minden lehetőség és eszköz a rendelkezésünkre áll. Több projektumon keresztül valamennyi vajdasági polgár eddig érezhette a valóban magyar és valóban nemzeti tanács munkálkodását. A további sikernek az a záloga, hogy akárhányan is vagyunk, össze kell fognunk – mondta Fazekas.

********

TOPOLYA, KISHEGYES

Dankó Pista rózsája

Szombaton 19 órától a topolyai színházteremben a Szóljon hát a nóta zenekar fellépésére kerül sor Juhász Gábor vezetésével. A Dankó Pista rózsája című műsorban nóták, dalok, operettslágerek és cigánynóták is felcsendülnek, a belépés díjtalan.

Szüreti bál

Szombaton szüreti bált tartanak a kishegyesi nyugdíjasotthonban. A bál 19 órakor kezdődik és a résztvevőknek alkalmuk nyílik találkozni és elbeszélgetni a Magyar Összefogás lista jelöltjeivel.