2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Felix Brych esete a játékvezetéssel

Kezdjük a számokkal: Cristiano Ronaldo 154. BL-meccsét játszotta szerda este, az elsőt a Juventusban. A portugál Eb-győztes pályafutása során 10 piros lapot kapott, a Valencia elleni találkozón Felix Brych a tizenegyediket mutatta fel neki. A 43 éves német játékvezető finoman fogalmazva is vitatható körülmények között büntette a sztárcsatárt. Brych az esetet nem látta, a felvételeken egyértelművé válik, hogy a labda mozgását követte, a tizenhatoson belüli történést az alapvonali bíró jelezte. Hogy ő mit vélt felfedezni CR7 és Murillo között, sokaknak rejtély. Bár Ronaldo valóban hozzáért ellenfeléhez, ütési szándék aligha volt benne. A sárga talán jogos lett volna, a legszigorúbb büntetés azonban kétségkívül túlzó.

A csetepaté nem ért véget az ominózus eset után, Felix Brych ezután három tizenegyest ítélt meg, ebből kettőt a Zebráknak. Mondani sem kell, mindhárom igen szigorú döntés volt, de mit is várhatnánk attól a játékvezetőtől, aki a vb-n a Mitrović elleni egyértelmű kettős lerántást nem látta szabálytalannak… Abban már csak reménykedni tudunk, hogy a hibák után az UEFA nem ad Brychnek több kulcsfontosságú meccset. Miralem Pjanić mindkétszer értékesítette a büntetőrúgást, így az Öreg Hölgy idegenben múlta felül a spanyolokat, Ronaldóra viszont kétmeccses eltiltás vár, s így kihagyja az Old Traffordra való visszatérést is.

A szerdai játéknapon többnyire a papírforma érvényesült, a Vidit búcsúztató athéni AEK simán kikapott a fiatal Ajaxtól, a címvédő Real Madrid meggyőző csapatmunkával 3:0-ra verte a Romát, ráadásul a visszatérő Mariano is hatalmas góllal debütált a királyiaknál. A Plzeň és a CSZKA Moszkva nem bírt egymással, a legnagyobb meglepetést kétségkívül a Lyon szolgáltatta, hiszen Manchesterben múlta felül Guardiola Cityjét. Szalai Ádám kezdőként lépett pályára a Hoffenheimben, a németek értékes pontot szereztek az ukrán Sahtar Doneck stadionjában.