2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS

Újabb két magyar bronz

A magyar kötöttfogású birkózócsapat három bronzéremmel zárta a szlovákiai Nagyszombatban zajló junior-világbajnokságot: Váncza István (63 kg) után Takács István (82 kg) és Vátzi Bálint (97 kg) is harmadikként végzett.

A 82 kilogrammos Takács a vigaszágon menetelve érdemelte ki a bronzcsatát, míg a 97 kilogrammos Vátzi két győzelem után az elődöntőben szenvedett vereséget, és a kisdöntőbe került. Takács ugyan gyengébben kezdett az éremért folyó párharc során, a grúz Rikadze megpörgette, de a magyar 5:0-ról is fordítani tudott a kadét világ- és Európa-bajnok riválisa ellen, és végül 6:5-re nyert. Vátzi remek billentés után, pillanatok alatt fektette két vállra kazah ellenfelét, magabiztos győzelméhez kétség sem férhetett.

Struhács György és Takács Ferenc együttese 43 ország mezőnyében a 7. lett a csapatpontversenyben.

A világbajnokság a szabadfogás párharcaival folytatódik.

Négy első hely Minszkből

A magyar felnőttválogatott egyhetes edzőtáborozásának lezárásaként a budapesti világbajnokság kötöttfogású főpróbájának minősülő Oleg Karavajev nagyszabású nemzetközi versenyen vett részt Minszkben, ahol tízből négy súlycsoportban sikerült aranyérmet szerezniük.

A viadalon Lévai Zoltán 77 kilogrammban, Szabó László 82 kg-ban, Lőrincz Viktor a 87 kilósok között, míg Lám Bálint nehézsúlyban (130 kg) diadalmaskodott. Az októberi budapesti világbajnokságra készülő csapat tagjai közül Krasznai Máté (67 kg) és Korpási Bálint (72 kg) bronzéremmel zárt.