2024. március 28., csütörtök
EURÓPA-BAJNOKSÁG

Egy hajszálra volt a döntő

Aleksandar Karakašević és litván párja, Rūta Paškauskiené bronzérmet szereztek a spanyolországi Alicantéban zajló asztalitenisz-Eb-n. Az összeszokott duó az elődöntőben a német Filus Ruwen/Han Ying kettőstől kapott ki hatalmas csatában. A mérkőzés kimeneteléről az utolsó, ötödik játszma döntött, ahol 12:10 arányban maradtak alul Karakaševićék. A szerb pingpongos a pályafutása hatodik érmét szerezte ebben a szakágban.

A női párosok mezőnyében a magyar Póta Georgina és svéd társa, Matilda Ekholm magabiztosan menetelnek, ma (szombaton) a Sabine Winter/Petrissa Solja kettőssel mérkőznek az éremért. Az alsó ágon a németek (Nina Mittelham és Kristin Lang) próbálják megállítani az Elizabeta Samara/Szőcs Bernadett romániai duót. A férfiaknál is a végjátékhoz közeledik a kontinensviadal. Itt sajnos nem jött össze a bravúr Karakaševićnek és a hazai közönség előtt asztalhoz álló Jesus Canterónak. Ecseki Nándornak és Szudi Ádámnak is a legjobb 16 között ért véget a verseny, ők egy angol–dán pártól kaptak ki simán, 4:0-ra.

Az egyéni versenyszámokban a nőknél Izabela Lupulescu remekül helytállt. A Novi Sad fiatal pingpongosa 3:2-re is vezetett Aneta Kučerová ellen, végül 4:3-ra kikapott, az utolsó szettben minimális különbséggel fejezte be a megmérettetést. Kesergésre azonban nincs ok, hiszen Lupulescu még nagyon fiatal, amennyiben pedig hasonlóképpen folytatja az elkezdett munkát, a jövőben szép sikereket érhet el. Póta Georgina a spanyol Xiao Mariát múlta felül, mától pedig a 16 között küzd tovább. A férfiaknál már sem szerbiai, sem magyarországi asztaliteniszező nincs versenyben, ott van viszont a mindig esélyesnek számító Timo Boll és honfitársa, Dimitrij Ovtcharov, valamint a 2016-os Eb-n házidöntőt játszó francia Simon Gauzy és a címvédő Emmanuel Lebesson is.

Az alicantei kontinenstorna vasárnap késő délután fejeződik be a női és a férfi egyéni döntőkkel.

Eredmény: 

Karakašević/Paškauskiene–Filus/Han 2:3 (6:11, 11:9, 7:11, 15:13, 10:12).