2024. április 25., csütörtök

Egyre erősödik a gyilkos bohóc trend az Egyesült Királyságban

2016 óta egyre erősödik a gyilkos bohóc trend az Egyesült Királyságban. Egyre több az ilyen ügy, de szerencsére egyelőre csak ijesztgetésre használják, bántani még senkit nem bántottak.

Legutóbb két kisfiú rohant haza azzal Kent megye egyik kisvárosában, hogy egy bohócruhás ember állta az útjukat kezében egy nagy késsel, és azt kiáltotta nekik, hogy "fuss vagy meghalsz!"

A fiúk hazarohantak, a szülők pedig értesítették a rendőrséget, de mire ők elkezdték átfésülni az utcákat és a parkokat, már nem találtak senkit, aki a leírásnak megfelelt volna.

Nem sokkal korábban Bristolban egy parkban történt hasonló, ott egy bohóc lányokra támadt olyan piros lufikkal a kezében, mint az AZ című 2017-es film gyilkos bohóca. Egy 19 éves férfit pedig letartóztattak, majd 90 fontos pénzbírságra ítélve elengedtek, aki egy iskolánál ijesztgette a gyerekeket bohócnak öltözve. Úgy tűnik a gyilkos bohóc trend újra felbukkant az Egyesült Királyságban. Először tavalyelőtt történt pár titokzatos bohócos ügy, aztán hosszú szünet után, a film hatására ismét előfordult pár hasonló eset, de aztán el is csitultak a kedélyek. Idén viszont újra előkerültek a bohócok, és csak remélni merjük, hogy az egész nem több, mint rossz tréfa, ami majd annyiban marad egy idő után, és nem ad ötletet valamelyik beteg, pszichopatának.