2024. március 28., csütörtök

Négy, bicikli-utánfutóban utazó gyerek halt meg Hollandiában

Négy gyerek halt meg, két további személy pedig súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett Hollandiában csütörtökön, mikor egy vonat elütötte a biciklijüket, és az utánfutóban utazó gyerekeket.

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

Az ütközésben érintett három gyerek ugyanabból a családból származott, 4, 8 és 11 évesek voltak - közülük csak a legidősebb gyerek élte túl az ütközést, őt jelenleg is életveszélyes állapotban ápolják kórházban. A másik két, életét vesztett gyermek 6 és 4 évesek voltak.

Velük volt egy 32 éves nő is, aki felügyelt rájuk, őt szintén életveszélyes állapotban szálíltották kórházba. A tragédiában érintett családokat értesítették.

A baleset a dél-kelet hollandiai Oss városánál történt, Amszterdamtól kb 100 km-re, reggel 8:20-kor egy vasúti átkelőnél. Az átkelőhely fel volt szerelve jelzőlámpákkal és sorompóval is.

Az elektromos bicikli és a hozzá tartozó utánfutó, melyben a gyerekek utaztak, egy napköziotthon tulajdona, a nő pedig egyik alkalmazottjuk, aki épp iskolába vitte a gyerekeket. A rendőrség szerint többen szemtanúi voltak a balesetnek, köztük több gyerek is.

A ProRail, az állami vasúttársaság vizsgálatot indított az ügyben, hogy feltárják, mi okozta a balesetet. "Ez egy nagyon sötét nap mindannyiunk számára, szörnyű mindazoknak, akiket érint. Nincsenek szavak, amivel leírhatnánk mindezt" - írta twitteren a társaság vezérigazgatója.