2024. április 20., szombat

Részletek derültek ki a zentai holttestekről

Jablanszki Ferenc (40), aki zentai házának udvarában néhány napja két holttest, azaz csontváz került elő, állítólag továbbra is sokkos állapotban van.

A Blic napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy még rémálmaiban sem történt hasonló eset. Mint elmondta, februárban árverésen vásárolta meg a családi házat. Csak most fogadott fel egy férfit, hogy tisztítsa meg az elhagyatott és szeméttel borított udvart. A férfi vasárnap látott munkához, a tulajdonos pedig segített neki. Nem sokkal azután, hogy elkezdték kitakarítani az udvart, azaz elhordani a szemetet, állítólag bűz kezdett el terjengeni. Jablanszki Ferenc szavai szerint először azt hitték, hogy egy, bomlásnak indult állattetem, ám nem sokkal később megláttak egy emberi lábat, azaz ami abból megmaradt, valamint valamennyi szövetmaradványt. Ekkor hívta a rendőrséget.
A Blic értesülései szerint a ház sokáig állt elhagyatottan. Egy időben ez volt a helyi hajléktalanok gyülekezőhelye, ám hét évig idősek otthona is működött az épületben. A belgrádi napilap azt is tudni véli, hogy már megérkezett a kórbonctani vizsgálat eredménye, amely szerint a két, egyelőre azonosítatlan személy harminc éve hunyt el, a napilap ezen értesülését viszont többen is megkérdőjelezik, azzal érvelvén, hogy harminc éves csontvázak nem bűzlenek. A személyek nem erőszakos cselekmény áldozatul estek, írja szintén a Blic. Az ügyben a Szabadkai Felső Ügyészség indított vizsgálatot.