2024. április 20., szombat

A kábítószerek káros hatásairól

Óbecsén tartott előadást a Magyar Összefogás

Szerdán délelőtt Óbecsén, a Népkönyvtár dísztermében a kábítószerekről és azok káros hatásairól szerveztek előadást szépszámú érdeklődőnek.

A jelenlévőket Fenyvesi Szilvia könyvtáros, valamint Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke, a Magyar Összefogás listájának képviselője köszöntött, aki a többnyire középiskolásokból álló közönségnek szólt az MNT oktatási programjairól.

Elmondása szerint az elkezdett, jól bevált munka folytatódik majd a jövőben is, az MNT az óvodától az egyetemig segíti a vajdasági diákokat és családokat. Beszélt a középiskolásoknak az MNT ösztöndíjprogramjáról, a szerb nyelvi felkészítőkről, az egyetemre való felkészítőről, illetve az Európa Kollégiumba való bejutásról és az ott folyó munkáról. A folytatásban dr. Ricz György szakorvos, a Gerontológiai Központ igazgatója a kábítószerekről és drogokról tartott igen érdekes és színes előadást. A jelenlévők megismerkedhettek a kábítószerek fajtáival, halhattak a pszichoaktív szerek hatásairól, illetve néhány jó tanács is elhangzott a szülők részére arról, hogy miként és miről ismerhetik meg, ha gyermekük kábítószer-élvező.