2024. április 23., kedd

A Magyar Liga is indul a választáson

A Magyar Liga részt vesz a november 4-i nemzeti tanácsi választáson, és hamarosan megkezdik a támogató aláírások gyűjtését – közölte Vass Tibor listavezető a nagybecskereki sajtótájékoztatóján.

Értékelése szerint a Magyar Nemzeti Tanács munkájának az elmúlt négy év alatt vannak eredményei, de még számos kérdésben szükség volna előbbre lépni. Szerinte elsősorban a kisebbségi nyelvek hivatalos használatában és a kisebbségi tájékoztatás terén van még tennivaló. Ez utóbbi problémára példaként a nagybecskereki helyzetet hozta fel: a Béga menti városban ugyanis a szerb mellett hivatalos használatban van a magyar, a román és a szlovák nyelv is, de a helyi elektronikus médiákban egypercnyi kisebbségi nyelvű műsort sem sugároznak.
– Úgy gondolom, hogy a Magyar Ligának rendkívül nagy szerepe van. Most, amikor a közösségünk talán egy útkereszteződésen van, ki kell hangsúlyoznom – és ez lesz a kampányunknak a fő mottója –, hogy túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy még ez a kevés is széthúzzon. Ezért felszólítunk minden magyar polgárt Vajdaság-szerte, hogy figyeljen oda, hisz rajtunk áll, mi döntünk a végeredményről. A Magyar Liga ezeket a választásokat fontosnak tartja, programjával pedig hozzá fog járulni ahhoz, hogy a kisebbségvédelem magasabb szintre emelkedjen Vajdaságban – mondta Vass Tibor.