2024. április 25., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

Danko Lazović váratlan visszavonulása

A Vidi szerb csatára egyik napról a másikra döntött így

Az angol FA-kupa mintájára a magyar kupa küzdelmeire is hétvégén kerül sor idén, így szombaton és vasárnap ezúttal nem az NB I.-re kell koncentrálni. A listavezető Ferencváros az NB III.-as Szegednél, a második helyezett Honvéd a megye II.-es Bőnynél, a harmadik MTK pedig az NB III.-as Tállyánál vendégeskedik.

A Vidi ellenfele – a csütörtöki, BATE Boriszov elleni Európa-liga-csata után – a harmadosztályú Cigánd lesz, és az már biztos, hogy a fehérváriaktól hiányozni fog az egyik legjobbjuk.

Danko Lazović formálisan is jelezte klubunk felé, hogy karrierjének befejezése miatt szerződésének megszüntetését kezdeményezi. A Mol Vidi FC a támadó kérését tiszteletben tartva ezt elfogadta. A következő napokban a szerződés megszüntetésének részleteit is rendezni fogja klubunk és a játékos” – olvasható a klub honlapján, és a hír eléggé meglepett mindenkit.

Arról korábban már szó esett, hogy a 35 éves játékos a szezon végén esetleg visszavonul, de ez a váratlan döntés mindenkit villámcsapásként ért. A 47-szeres szerb válogatott csatár az előző két szezonban 24 bajnoki gólt szerzett a fehérváriak színeiben, a jelenleg is zajló bajnokságban a Kisvárda ellen volt eredményes egyszer.

A nemzetközi kupában kétszer talált be, egyszer a luxemburgi Dudelange, egyszer a görög AEK Athén ellen. Miután még az UEFA tévés magazinjának is arról beszélt, hogy szereti a futballt, és tele van sikervággyal, valaminek történnie kellett. Az egyik pletyka szerint egykori klubja, a Partizan kínált fel neki egy sportigazgatói állást, de erről a szerb oldalakon semmit sem lehetett találni. A másik, hihetőbb verzió szerint a klubon belül rúgta össze a port valakivel, a hírek szerint ugyanis nem rejtette véka alá a véleményét, ha arról volt szó, kit kellene kirúgni, vagy éppen kinek kellene játszania.

A Vidi azért került nagyon nehéz helyzetbe, mert a BATE Boriszov elleni mai mérkőzésen szintén nem számíthat az AEK ellen kiállított és még eltiltását töltő Huszti Szabolcsra, de Kovácsik Ádám sem védhet. A fiatal kapus a múlt szombati, Puskás Akadémia elleni bajnoki 71. percében Dejan Trajkovski térdével ütközött, hosszasan ápolták, majd le is cserélték.

Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, az akut ellátást követően azonban szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett. Ádám közérzete jó, azt pedig mindenképp kiemelném, hogy az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett. Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett el. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontrollvizsgálatok” nyilatkozta dr. Kovács Tibor, a csapat orvosa.