2024. április 19., péntek
ASZTALITENISZ – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Petőnek eddig hibátlan a teljesítménye

Szerdán a csoportküzdelmek utolsó párosításaival folytatódott az alicantei asztalitenisz-Eb, ahol a férfiaknál Pető Zsolt háromból három győzelemmel a főtáblára jutott, Aleksandar Karakašević és Marko Jevtović pedig lapzárta után álltak asztalhoz a selejtező utolsó körében. A nőknél Surján Szabina és Izabela Lupulescu is sikerrel vette az akadályokat, a fiatal pingpongozók a felnőttek mezőnyében is a legjobb 64 között versenyezhetnek tovább.

Magyarország négy férfi játékossal vágott neki az Eb-nek: Szudi Ádám és Lakatos Tamás számára véget ért a verseny, Majoros Bence Stoyanov Niagollal csap össze a folytatásért. Ecseki Nándor egyenes ágon kvalifikálta magát a főtáblára, elmondása szerint nem rossz bemutatkozás, hogy azonnal továbbjut első felnőtt egyéni Eb-jén. „Annak pedig külön örülök, hogy veretlen maradtam, mégiscsak jobb érzés így készülni a főtáblára. A körülményekre nem szeretek hivatkozni, mert mindenkinek egyformák, de ebben a melegben nagyon nehéz játszani, a pára miatt csúszik a labda, szóval ez a csarnok nem feltétlenül méltó egy felnőtt-kontinensbajnoksághoz” – tette hozzá a magyar asztaliteniszező.

Ma az egyéni számok mellett a párosok is megkezdődtek. A legérdekesebb találkozó számunkra kétségkívül a Majoros Bence/Lind Anders és a Pető/Jevtović duó tusája volt. A rendkívül szoros, fordulatos viadalon végül a szerbiaiak örülhettek, akik 3:2-re verték a magyar–dán párost. Karakašević a spanyol Jesus Canteróval az oldalán 3:0-val múlta felül ellenfelüket, Lakatos pedig a romániai Szőcs Hunorral diadalmaskodott. A nőknél Surján és Lupulescu egy angol–walesi duót vert meg 3:0-ra. A vegyes párosok versenyében a magyarországi Pergel Szandra és Szudi Ádám játszanak egymással, s kis híján kiengedték a kezükből a sikert, de végül 3:2-vel vívták ki a folytatást. A legjobb 32 között a Patrick Franziska/Petrissa Solja német párossal mérkőznek meg, Karakašević pedig a litván Rūta Paškauskienėvel az oldalán a lengyeleket próbálják likvidálni.

Az Európa-bajnokság mától minden versenyszámban az egyenes kieséses szakasszal folytatódik.