2024. március 29., péntek

Szombaton bormaraton Palicson

Palicson szombaton rendezik meg a 2. Bormaratont, amely a sport, a bor, a zene, a gasztronómia és a szórakozás sajátságos elegye, és igazi karneváli hangulatot ígér. A rendezvénnyel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a főszervezők nevében Sanja Prijić, a Palics Park Kft. munkatársa, és Sebastian Ludaić, a Bormaraton Egyesület képviselője ismertette a részleteket.

Sebastian Ludaić és Sanja Prijić (Fotó: Benedek Miklós)

Sebastian Ludaić és Sanja Prijić (Fotó: Benedek Miklós)

A 2. Palicsi Bormaraton keretein belül két futamot rendeznek, a 21 kilométeres félmaratont és a 10 kilométeres élményfutamot. A rendezvényen, annak ellenére, hogy a leggyorsabb futók elismerésben részesülnek, nem a sebességen van a hangsúly, hanem az élményen, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a frissítőpontokon a hagyományos frissítők mellett bort is felszolgálnak. Az online jelentkezés lezárult, eddig körülbelül 580-an jelezték részvételüket, ugyanakkor lehetőség lesz a helyszínen való nevezésre is. A versenyek rajtjára 11 órakor kerül sor, és a tervek szerint 15 óráig az utolsó versenyző is célba ér. Ezen időszak alatt több utcát is lezárnak az autósforgalom előtt, többek között az Újvidéki és a Kanizsai úton, a Ludasi és a Kosztolányi Árpád utcán, valamint a Ludasi soron számíthatnak korlátozásokra. A verseny rajtja és célja a Vigadónál lesz. A legjobb időt elért futók mellett a távot a legötletesebb jelmezben teljesítők is nyereményben részesülnek.

A rendezvényen számos kísérőprogram várja az érdeklődőket. A maratoni futammal egy időben a Perpetuum Mobile zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt, ugyanakkor bortúrák is várják a vendégeket, amelynek során a Zvonko Bogdan és a Petra borászatba látogatnak el a résztvevők. Emellett hajótúra is vár a jelenlévőkre, akik tamburazene-kíséret mellett ismerkedhetnek meg a tóval, illetve műhelymunkákat és különböző ügyességi versenyeket is rendeznek. A Bormaraton ünnepélyes megnyitójára szombaton 10.30-kor kerül sor.

A kísérőrendezvények közül mindezek mellett meg kell említeni a péntek esti Rétes Partyt és a vasárnapi pikniket.