2024. március 28., csütörtök

Edzésnek nagyon jó volt

Györe László csaknem két órát töltött a nagyszebeni centerpályán, hogy végül kétjátszmás győzelmet arasson a ranglistán 278. bolgár Dimitar Kuzmanov felett. A zentai játékosnak a 10 védhetetlen adogatás ellenére nem ment a szerva, azonkívül sok önhibát vétett, ezzel is játékban tartva a szerény képességű ellenfelét. Györe az első játszmában kétszer is elveszítette a breakelőnyt, majd a rövidítésben a 4:0 és 5:2 is majdnem kevésnek bizonyult. A nagyobb tapasztalat révén mentett három szettlabdát, és szerezte meg a vezetést. A második játszmában breaket váltottak, majd 6:5-nél Györe ismét megmutatta, hogy erősebb a döntő pillanatokban, és a második meccslabdával jutott tovább.

A tegnapi meccs edzésnek nagyon jó volt, de bizonyára valamivel több kell majd a 27 éves német Kevin Krawietz ellen, akivel Györe 1:1-re áll. Idei római meccsüket, szintén salakon, a zentai teniszező könnyedén megnyerte.

A kínai Kantonban (Guangzhou) Aleksandra Krunić meglehetősen rutinosan verte a svájci Viktorija Golubićot, a második fordulóban pedig az amerikai Christina McHale-lel játszik. Ugyanott Ivana Jorović simán kikapott a szlovák Viktoria Kužmovától, míg Szöulban az újvidéki Dejana Radanović csak két játékot nyert az orosz JekatyerinaRogyina ellen.