2024. április 19., péntek
EURÓPA-BAJNOKSÁG

Felemás rajt a kontinensviadalon

Szeptember 18-án, kedden a csoportküzdelmekkel rajtolt a spanyolországi Alicantéban az egyéni asztalitenisz-Eb, melyen Szerbiát három férfi és három női versenyző képviseli, Magyarországról pedig összesen heten (négy férfi, három női játékos) utaztak a helyszínre. A szerbiai pingpongosok közül legkorábban Izabela Lupulescu és Surján Szabina állt asztalhoz, mindketten győzelemnek örülhettek. Surján a román Diaconut verte 4:1-re. A Novi Sad játékosa a találkozó utáni nyilatkozatában elárulta, nincsenek nagy elvárásai a felnőttek mezőnyében, és kisebb terhet cipel a vállán, mint azt tette az ifi Top 10-en, amelyet bő egy héttel ezelőtt megnyert. A délutáni programban Lupulescu a szlovák Kukulkovát múlta felül, Szabina viszont kikapott a portugál kínai Shao Jienitől, így ma 12.25-kor a továbbjutásért játszik. Todorović Andrea sérülés miatt idő előtt befejezte az Eb-t.

A férfiaknál Marko Jevtović és Pető Zsolt is maratoni csatát vívott az első győzelemért, végül mindketten 4:3-as sikerrel vették az akadályt. Aleksandar Karakašević az 5. csoportban egy feröeri és egy litván ellenféllel bánt el.

A magyarok felemás rajtot vettek, Majoros Bence a görög Kreangát verte 4:2-re, Ecseki Nándor ennél is könnyebb startot vett, Szudi Ádám és Lakatos Tamás viszont vereséget szenvedtek a csoportnyitó meccsükön. A nőknél Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra kiemelésüknek köszönhetően azonnal a főtáblán találták magukat.

Az egyéni számok mellett párosban és vegyes párosban is szurkolhatunk a sportolóknak. Bátorfi Zoltán, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya a kezdés előtt azt mondta, titkon reménykedik egy éremben, akár egyéniben, akár párosban.