2024. március 29., péntek

Elhordták a hegy harmadát

Folyik a terep tisztítása a 10-es közúti folyosó legkritikusabb szakaszán

A Görögország felé tartó 10-es közúti folyosónak a Grdelica-szorosnál zajló építési munkálatai során immár 120 ezer köbméternyi földet távolítottak, hordtak el. Mint ismeretes, itt kétszer is beomlott az autóút mellett emelt támasztófal, s az utóbbi kedvezőtlen eset után döntött úgy az államvezetőség, hogy eltávolítják a munkálatok befejezését akadályozó hegyet. Az eddig elvitt 120 ezer köbméternyi föld nagyjából a hegy harmada, 350 ezer köbméternyi földtömeg elhordását tervezték – közölte a Tanjug hírügynökséggel a Szerbiai Korridorok közvállalat illetékese.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

Az autópálya építése is folyamatban van, jelenleg két gép dolgozik a föld alatti oszlopok elhelyezésén. Eddig tíz ilyen oszlopot állítottak, és folyamatban van az ideiglenes, vízszintes tartógerendák elhelyezése is – részletezte a közvállalat illetékese. Lehelyezték a beton kiöntésére szolgáló támaszlapokat, melyek a megmaradt hegyoldal biztosítására szolgálnak. A jövő héten már nem két, hanem négy ilyen támaszlap áll a helyszínen, a munkaterv szerint.

Mint ismeretes, a támasztófal két beomlását követően Aleksandar Vučić államelnök közölte, a problémát úgy lehetne megoldani, ha beomlasztanák és eltávolítanák a hegyet. A támasztófal egyébként azért dőlt be, mert a spanyol Azvi vállalat nem épített vertikális vízlevezetőket a falakon, a horizontális akadályokkal voltaképpen ellehetetlenítette a felgyülemlő nedvesség távozását. Az egyre felszaporodó víz miatt földcsuszamlás alakult ki, s ennek következtében összeomlott a hegy szélére emelt támasztófal is.

A munkálatok menetét egyébként a Louis Berger és Egnatia Odos konzorcium ügyeli fel, tevékenységét az Európai Fejlesztési Bank finanszírozza. A támasztófalak beomlásával okozott kár a becslés szerint 3 millió euró. Olyan véleményeket lehet hallani, hogy a kárt az Azvi cégnek kellene megfizetnie.

Mint ismeretes, miután a 10-es közúti folyosó épülő szakaszán a Grdelica-szorosnál ismét beomlott a hegység melletti támasztófal, az államvezetőség intézkedéseket helyezett kilátásba. Többek között arról is hallani lehetett, hogy visszavonhatják a projektum mérnökeinek a munkaengedélyét. A szerbiai Mérnöki Kamara Becsületbírósága eljárást indított 16 olyan mérnök ellen, akik részt vettek a szóban forgó útszakasz munkálatainak tervezésében, akár öt évre is elvehetik tőlük az engedélyt. A becsületbíróság a belső kivizsgálást már a fal leomlása után elindította, majd feljelentést tett a mérnökök, kivitelezők, projektumtervezők és -ellenőrzők ellen az építési, közlekedési és infrastruktúraügyi minisztérium is. Egyes érintett mérnökök azonban azzal védekeztek, hogy ők az eredeti projektumot írták alá, de azon később változtattak, s ehhez már senki sem kérte a beleegyezésüket, így nem tekintik magukat felelősnek a megváltoztatott tervek okozta történésekért. Maga az államelnök is megszólalt később a téma kapcsán, s a minisztérium álláspontjától eltérő véleményt közölt: szerinte a „legkönnyebb rögtön bűnbakokat keresni”, s ehelyett a lehetséges megoldás megtalálására szólított fel. Így merült fel a hegyoldal eltávolításának esélye is, ami már megvalósulni látszik.