2024. április 24., szerda
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Visszajelzés első kézből

A november negyedikei nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás lista jelöltjei kampánykörútjuk során kedden családlátogatáson vettek részt Csantavéren. A Szabadka Városhoz tartozó településre Ábrahám Csilla élelmiszeripari technológus, a palicsi Észak-Vajdasági Földműves Egyesület irodavezetője és Dolinszky Gábor, az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház püspökhelyettese látogatott el. A jelölteket Földi Márta, a csantavéri helyi közösség közgyűlésének elnöke várta, akinek vezetésével először a Fekecs családhoz látogattak el, majd ezt követően a Pesti család otthonában vendégeskedtek. Mivel mindkét családban több fiatal, egyetemista, középiskolás és a pályája elején lévő van, sok szó esett azokról az ösztöndíjakról, illetve támogatásokról, amelyeket a Magyar Nemzeti Tanács biztosít a magyar tanulóknak, hallgatóknak. A beszélgetések során szóba kerültek a Prosperitati Alapítvány pályázatai is, többek között a házvásárlási és a pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatása.

Dolinszky Gábor, Ábrahám Csilla, Földi Márta és Fekecs Emese (Fotó: Gergely Árpád)

Dolinszky Gábor, Ábrahám Csilla, Földi Márta és Fekecs Emese (Fotó: Gergely Árpád)

Fekecs Emese az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékének negyedéves hallgatója, aki az MNT ösztöndíjasa, ugyanakkor demonstrátori támogatásban is részesül, így ennek előnyeiről, és az ebben rejlő lehetőségekről nyújtott visszajelzést a Magyar Összefogás jelöltjeinek, csakúgy mint Pesti Nikoletta, aki a szabadkai Közgazdaságtudományi Kar hallgatója, és mint mondták, elkötelezettek az itthon maradás mellett, csakúgy mint a családjuk többi tagja, akiktől a mezőgazdaság és az önálló gazdálkodás sem áll távol.

A médiának nyilatkozva Dolinszky Gábor kiemelte, hogy a családlátogatások célja, hogy megismerjék a családokat, és visszajelzéseket kapjanak azokkal a programokkal kapcsolatban, amelyekben az adott családok részt vesznek.

A vendégek Pesti Nikoletta társaságában (Fotó: Gergely Árpád)

A vendégek Pesti Nikoletta társaságában (Fotó: Gergely Árpád)

– A visszajelzések mellett, úgy gondolom, hogy az ismerkedés, a közösség megerősítése, a közösség tagjai közötti fonal erősebbre húzása is kiemelt jelentőségű ilyenkor. Az sem véletlen, hogy a lista a Magyar Összefogás nevet viseli, hiszen nemcsak a 35 tagból álló jelöltlistára vonatkozik az összefogás, hanem a teljes vajdasági magyarságra, és azt kívánjuk elérni, hogy minél többen szavazzanak a Magyar Összefogás listájára, és támogassák azt, hogy az MNT az eddig elvégzett munkát folytatni tudja. Nem új programokról, új ötletekről van szó, hanem egyszerűen a folytatásról – fogalmazott Dolinszky Gábor.

A jelöltek a továbbiakban a Hovanyec, a Szeles és a Radák családot is meglátogatták.