2024. március 29., péntek

Táblán a két lány

Végre olyan eredményt jegyzett a két szerbiai lány, Ivana Jorović és Dejana Radanović, ami megfelel a játékerejüknek. Jorović Kantonban (Guangzhou), Radanović Szöulban jutott túl a selejtezőn, vagyis WTA-torna tábláján szerepelhetnek. Jorović még nem kapott ellenfelet az 1. fordulóra, de az lehet akár Andrea Petković vagy Szvetlana Kuznyecova is, míg Radanović a rajton az orosz Jekatyerina Rogyinával mérkőzik.

Kantonban egyébként az időjárási viszonyok miatt késik a műsor, tegnap nem került sor ezért Aleksandra Krunić és Viktorija Golubić meccsére. Krunićnak nagyon kellenek a pontok, hisz e héten tavalyról 150 pontot véd, s ha nem jár sikerrel, kiesik a legjobb 60 közül.

A ranglistán 86. Györe László feltehetően ma kezdi meg a szereplést a nagyszebeni challengeren, ahol a bolgár Dimitar Kuzmanov az első ellenfele.

A fiatal erőkkel fellépő magyar válogatott nem jutott túl a Davis-kupa minősítőjén, hisz otthon 3:2-re kikapott a csehektől. Az utolsó egyéniben Piros Zsombor kemény ellenállást tanúsított, de nem tudta megkérdőjelezni a tapasztalt Lukáš Rosol győzelmét. A magyar válogatott valószínűleg mégis ott lesz a világcsoport jövő évi kiírásának selejtezőjében.

A döntőbe a franciák után a horvátok jutottak be Borna Ćorić ötjátszmás győzelmének köszönhetően az amerikai Frances Tiafoe ellen. A döntőt november 23-a és 25-e között Franciaországban vívják.