2024. március 29., péntek

Új szelek a Spartacus Női Röplabdaklubban

A Spartacus Női Röplabdaklubban választási közgyűlést tartottak, melyen komoly változásokat eszközöltek a patinás egyesület életében. A klub néhány hete vezetőség nélkül maradt, miután Novica Davidović, az igazgatóbizottság elnöke és Zoran Olajić, a klub igazgatója is elhagyta az egyesületet. Új elnöknek az ismert sportmunkást, Dragan Vidakovićot választották meg, a klubigazgatói teendőket Radoslav Svirčev látja el a jövőben, sportigazgatónak az olimpiai bajnok Mester Gyulát, titkárnak pedig Gorana Perčićet nevezték ki.

Hatalmas kihívásként tekintek az új helyzetre, ugyanakkor örömmel tölt el, hogy olyan emberekkel dolgozhatok együtt, mint Svirčev és Mester. Köszönet illeti a szabadkai önkormányzatot, amiért a klub mellé állt. Azon fáradozunk, hogy a lányok számára megfelelő munkafeltételeket biztosítsunk, rendszeresen kézhez kapják a járandóságukat, és hogy a klubot stabilizáljuk. A legnagyobb figyelem az utánpótláson, a röplabdaiskolán lesz, hiszen azt szeretnénk, ha minél több lány röplabdázna. A tagsági díj összegét ahhoz igazítjuk, amilyen anyagi helyzetben él a legtöbb család a városban – mondta Vidaković.

Radoslav Svirčev, az újonnan kinevezett igazgató kiemelte, hogy kitartó és tisztességes munkával vissza szeretnének térni a szerbiai röplabda legjobb csapatai közé.

Megpróbáljuk a Spartacust újra arra az útra vezetni, melyen több évvel ezelőtt oly sikeresen haladt. Köszönet illeti ez előző vezetőséget is, de eljött a váltás ideje. A gyerekek száma csökkent, az eredmények gyengébbek lettek, és ez nincs összhangban azzal a névvel, amelyet a Spartacus kiépített magának az országban. Az eredményeket illetően semmit sem tudunk garantálni, viszont azt megígérjük, hogy sokat fogunk dolgozni – emelte ki Svirčev.

Az igazgató elmondta még, hogy a felnőttcsapatot Miroslav Aksentijević irányítja, és az első évben még nem lehetnek túlzott elvárásaik a lányokkal szemben.

A klub munkájába bekapcsolódott az olimpiai bajnok Mester Gyula is, aki több mint 25 év után újra aktív szerepet vállal a szabadkai sportéletben.

A Nemanja Simovićtyal, a városi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagjával való beszélgetés alapján úgy vélem, hogy életképes terveink vannak, melyeket új energiával és új emberekkel meg tudunk valósítani. Hosszú távú terveink közé tartozik a bajnoki cím megszerzése, ami már több alkalommal épphogy kicsúszott a csapat kezéből, mivel mindig hiányzott az az utolsó, döntő lépés – mondta Mester.

Nemanja Simović, a városi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja üdvözölte a Spartacus Női Röplabdaklub erőfeszítéseit, hogy a klubot visszavezesse a sikerek útjára, amikor Szabadkán Euroliga-mérkőzéseket és világbajnoki selejtezőket rendeztek, a Spartacus pedig bajnoki döntőt játszott.

Mindannyian nehéz feladat előtt állunk. Egységesnek kell lennünk, hogy az újonnan alakult csapat megoldja a rá váró feladatokat. Megfelelő csapatot hoztunk létre, mely segítheti a női röplabdát városunkban. Nem kell visszamenni az időben, kritizálni, de el kell mondanunk: mindannyian hibásak vagyunk abban, hogy megengedtük, félig privatizálják a klubot. A klub szépen is tud működni, nem hiányzik senkinek, hogy adósságok és problémák terheljék. A Spartacus Női Röplabdaklubnak olyan egyesületté kell válnia, mely tiszteli játékosait, nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás-korosztályokban is – vélekedett Simović.

Az igazgatóbizottság elnökének, Dragan Vidakovićnak a munkáját Mester Gyula, Dragan Bajić, Žarko Momković, Mirko Lazić és Ranko Čuljković segíti, a következő ülésen pedig még egy taggal bővül az igazgatóbizottság.