2024. április 25., csütörtök

A Fájdalmas Szűzanya boldogságos ünnepe

Kápolnabúcsú volt Regőcén

Szombaton tartották a regőcei Fájdalmas Szűzanya Temetőkápolna búcsúját. Az ünnepélyes alkalmon részt vett mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője, továbbá Kisimre Szerda Anna, Turkál Marianna és Szlákó József jelölt. A regőcei maroknyi, ám az összetartás szempontjából annál példamutatóbb közösséggel való ünneplés egyben a Magyar Nemzeti Tanács választási kampányának nyitóeseménye volt.

A jelöltek, egyházi méltóságok és Zombor város tisztségviselői a házigazdák társaságában (Lennert Mógor Tímea felvétele)

A jelöltek, egyházi méltóságok és Zombor város tisztségviselői a házigazdák társaságában (Lennert Mógor Tímea felvétele)

Drobina Mónika, a Vajdasági Magyar Szövetség Helyi Szervezetének elnöke köszöntötte a vendégeket, a jelöltek mellett a Zombor városi tisztségviselőket, a Garáról, Bácsszentgyörgyről, Szabadkáról, Nemesmiliticsről érkező vendégeket, továbbá a Regőcéről elszármazott, a búcsúi alkalmakra rendszeresen hazatérő ,,földiket”.

Az ünnepi, magyar és horvát nyelven zajló szentmisét a bácsszentgyörgyi ft. Szűcs Tibor és a helyi plébános, ft. Egedi Antal szolgáltatta, Drobina Gábor helyi születésű, Zomborban szolgáló káplán közreműködésével.

A felújított temetőkápolna területén és a közelmúltban a helyi plébániatemplomban véghezvitt felújítás, a vendégek felé irányuló mindenkori szíveslátás is a regőcei közösség nehézségeken felülkerekedő életképességéről tanúskodik. Ehhez kérték az ünnepen a Fájdalmas Szűzanyának, mint a mindenkori gondoskodó édesanyák jelképének további áldását.