2024. április 19., péntek
RÖPLABDA – SZABADKA

Bronz az emléktornán

Az ópázovai Jedinstvo nyerte meg Szabadkán a 7. Josip Marković női röplabda-emlékversenyt. A Jedinstvo csapata mindhárom mérkőzését megnyerte, és teljesen megérdemelten szerezte meg a tornagyőzelmet a belgrádi Crvena zvezda, a szabadkai Spartacus és a Partizan előtt.

Az elmúlt idényhez képest nemcsak a klubvezetőség, hanem a Kék Galambok játékoskerete is jelentős változáson ment keresztül. Habár a bajnokságra való felkészülést még augusztusban elkezdték, még nem alakult ki a végleges csapat, amely két hét múlva megkezdi szereplését a Szuperligában. A csapatot fiatal, tehetséges játékosok alkotják, nagy részük a Spartacus röplabdaiskolájának növendéke, akik néhány, már szuperligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékossal együtt kezdik el a pontvadászatot.

Az emléktorna legponterősebb játékosának Milica Kubura (Partizan) bizonyult, a legjobb feladó címet Emilija Antanasijević (Jedinstvo) érdemelte ki, a legjobb liberónak Aleksandra Stepanovićot (Crvena zvezda) választották meg, a leghasznosabb játékos pedig Milena Koprivica lett az ópázovai csapatból.

A szabadkai együttes a hétvégén Belgrádban lép pályára a Dragan Šakota-emléktornán, majd a bajnokság első fordulójában, szeptember 29-én az újonc Ub együttesét látja vendégül.

Eredmények, 1. forduló: Jedinstvo–Partizan 3:1, Spartacus–Crvena zvezda 0:3. 2. forduló: Spartacus–Jedinstvo 0:3, Crvena zvezda–Partizan 3:2. 3. forduló: Crvena zvezda–Jedinstvo 2:3, Spartacus–Partizan 3:2. A végső sorrend: 1. Jedinstvo, 2. Crvena zvezda, 3. Spartacus, 4. Partizan.