2024. március 28., csütörtök

MagyarZó Pistike messéi

Emberek, segítség! Amama azon spekulál, hogy elmegy ámokfutónak. Már talált is a kamrában egy pár tornacipőt. Föl is húzta, csak atata levetette vele, mert mindkettő ballábas volt. Sőt az egyik piros, a másik meg szürke.

A harmadik meg lila.

– Pedig képzeld, Tegyula, ki mindenkit leszúrhatnék futás közben, mint Nyugaton egy migráns, tucatjával, mire lefognának és elhelyeznének egy otthonos tébolydában – ábrándoza a mamusz. – És biztosan engednének tévézni is, és egy esti híradó alatt legalább három közszereplőt késhegyre tűznék...

– És kik lennének azok, akiket te kiszemeltél? – ravaszkoda atata, de a mama átlátott a szitán:

– Majd hülye leszek előre elmondani, hogy bedugass egy dutyiba, Tegyula. Te meg aztán vígan kacérkodhass a Zacsekné unokahúgával...

S miközben ilyen vígan évődnek az őseim, a nagyvilágban meg zajlik az élet. A svédek például majdnem leváltották a sokéves kormánypártot, de csak félig sikerült nekik.

A Vucskót meg majdnem fölterjesztették Nobel-díjra, a Tachival együtt, csak a sipik azt mondták, hogy Malo Morgen. Amely mondás a Slobo bácsitól származ, és azt jelenti, hogy:

„Szeressük egymást, gyerekek...”

Jaés az elnök azt is kifejtette Koszovóban, hogy a Szlobónak igaza volt, meg a többieknek is, akik egyetértettek vele Gazimesztánban. Csak az volt a baj, hogy nem gondolták, hogy akik mást gondolnak, mint ők, sőt nem is Gazimesztánban, hanem másutt, azoknak is igazuk van.

Márpedig, akik nem azt gondolták, amit ők, hát azok valami mást gondoltak. És ez így van most is. Akik nem azt gondolják, amit mi gondolunk róluk, azok azt képzelik magukról, amit mi képzelünk magunkról. Értve vagyok?

És aki nem akar velünk ölelkezni meg csókolódzni, az majd nézheti, mit kap tőlünk a pofájára. És ezt nemcsak én mondom, hanem az Elnöksanyi és a Zacsekpeti is.

A Zacsek szerint viszont tényleg jó lenne, ha kitörne végre a béke, minket felvennének az EU-ba, a koszovóiaknak adnának vízummentességet, s mennénk mindannyian együtt Belgiumba dolgozni.

– Ne ábrándozzon szomszéd, ha ébren van, még nagyon sok vita lesz itt a határokról, mire a világ rádöbben, hogy minek az a sok határ Európában. Ahol csak a hülyeség határtalan – okoskod atata.

– Meg néhol a nyomor is – bólogat a Zacsek, s elmesél egyet kedvenc székely viccei közül:

– Képzeld asszony, milyen szépet álmodtam...– lelkendez Áron bácsi. – Álmomban Bukarestbe utaztam.

–S mi volt abban a szép?

– Az, hogy útlevéllel!

Ja, és most, hogy így elszaporodtak világszerte, de főleg az EU-ban a szexuális erőszakok, mindenki meg van rökönyödve. Állítólag a svéd kormánypárt is ezért áll csehül a szavazás után. Hogy már csak részben nevezheti magát győztes pártnak. Jobban illik rá a vesztes jelző.

Mármint nyelvtanilag.

Sőt mi több, Magyarban, ahol nincs is akkora veszély a migránsokból kifolyólag, az egyik párt, amelyiknek nem akarom ideírni a jelzőjét, azt javasolta, hogy az erőszaktevőket vegyi úton kasztrálni kell.

– Vegyi úton kasztrálni? Borzalom! – rémüldöz a Zacsekné. – Nem lenne jobb nagykéssel vagy kisbaltával?

– Vagy metszőollóval – bólinta egyetértően amama.

Ja és Budapest egyre népszerűbb a turisták között, már-már olyan felkapott, mint például Honolulu, jelentik a turistaszakértők. És bár vannak, akik összetévesztik Bukaresttel, ez mitsem von le a magyar főváros jó híréből. Legfeljebb az EU parlamentjében szolgáltat egyre több okot a fejcsóválásra.

A Sargentini Juditka holland, éretlen (zöld) EP-képviselőnéni például piros volt a méregtől, amikor kedden Strasbourgban rikácsolva felolvasta a fejcsóva okait. Nem új keletű ez a fejcsóválás, meg a 7-es cikkely szerinti büntető intézkedések kezdeményezése. A múltkor például a lengyelek lettek leáprehendálva. Nem is tudni pontosan, miért pikkeltek rájuk, de bevetették ellenük is a cikkelyt.

– Olyan szó nincs is, hogy cikkely, csak cikk, és ha az egyik ország cikkbe megy, a másik meg cakkba, abból lesz a cikkcakk a rokolya alján – okoskodott a Zacseknagyi, mert néha szükségét érzi, hogy kioktassa a kisebbeket.

– Hagyja a politikát a fiatalokra, nagyi, a maga korában jobb, ha már inkább imádkozik az ember – intette le az öreglányt a Zacsek.

No, szóval odaültették az Orbánékat, és felsorolták, mi a magyarok történelmi bűne:

A magyarnak nincs demokráciája, sajtószabadsága, tengere, sivataga, szolidaritása, humanizmusa, katekizmusa, klepa füle, nagy orra és szabad idejében megsérti az EU értékeit és nem ad enni a kiutasított menekülteknek.

A magyarok nem védik a nőket, a férfiakat, a transzneműeket, a melegeket, a hidegeket, a langyosakat és a hóembereket.

A magyarok nem szeretik az afrikaiakat, az ázsiaiakat, a sarkvidékieket, a felvidékieket, a délvidékieket és a puliszkát.

Ja, és leesik az állam. A migránssimogatók kiderítették, hogy Magyarország nem is jogállam.

– Nem, mintha az ellenkezőjét állítanánk, de jártak már ezek a jogászok azokban az államokban, ahonnan a migránsok jönnek? – morfondíroz a Zacsek. Aki anno járt Afrikában, és felfedezte, hogy ott még nincs felfedezve a cipő. Aki meg kap egyet az emberbarátoktól, az felhúzza, és uccu az EU-ba.

Ja, és erről jut atata eszébe:

Zokog a sarkon egy férfi, jön egy másik, s kérdi, mi baja.

– A feleségem kitette a szűrömet, mert szeretem a gyapjúzoknit.

– Mi ebben a rossz? – ámul a kérdező. – Én is szeretem a gyapjúzoknit.

– Igen? És maga hogy szereti? Lekvárosan vagy mákosan?

Pistike, EU-s ínyenc