2024. április 25., csütörtök

Topolya ünnepe

Szeptember 15-én tartják a képviselő-testület díszülését – Mézvásár és Mézkarnevál, este Caramel és Željko Vasić koncertezik

A hétvégén zárul a Topolyai Napok 2018 elnevezésű tíznapos rendezvénysorozat. Szombaton már 8 óra 30 perckor kezdetét veszik a programok. Ekkor lesz a Mézvásár és mézkiállítás ünnepélyes megnyitója, valamint a mézszentelés a Felvonulási téren.

Fotó: Herceg Elizabetta

Fotó: Herceg Elizabetta

A Sarlós Boldogasszony templomban 10 órakor ünnepi szentmisét tartanak a topolyai polgárokért. A községi képviselő-testület ünnepi ülésére 11 órakor kerül sor a színházteremben. A Felvonulási téren 13 órakor megmérettetnek az erős emberek, ugyanis ekkor kezdődik a Nemzetközi Strong Man Verseny. A karneváli csoportok képviselőit 15 órakor fogadja Topolya polgármestere a Csáki Lajos Általános Iskola kistermében, majd ezt követően15:30-kor veszi kezdetét a Mézkarnevál. A karneváli menet a Csáki Lajos Általános Iskolától indul a város központján át a Felvonulási térre. A népszerű magyarországi előadó, Caramel koncertje 19,30-kor kezdődik, 21 órától a Foolosophy Entertainment fényparádéval szórakoztatja a közönséget, majd 21:45 perckor kezdetét veszi az ünnepi tűzijáték, amit 22 órai kezdettel a szintén népszerű hazai előadó, Željko Vasić koncertje követ a téren felállított szabadtéri színpadon.

Szeptember 16-án, vasárnap a sport kerül előtérbe: 9 órától Asztalitenisz-torna – Topolya Kupa zajlik a Kissportok csarnokában, 9:30-kor startol a Topolyai-tó körüli Capriolo családi kerékpártúra a Felvonulási térről, 10 órától a Tenisztorna – Topolya Kupára kerül sor a Városi parkban, majd 12 órakor nyílik meg a Tuning&Styling autókiállítás a Piac Közvállalat területén.

*****

A községi képviselő-testület városnapi díszülésén átadják a Pro Urbe díjakat. Idén Pastyik László, az irodalom és történelem terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért, valamint Julian Rac, Topolya kulturális életében kifejtett kimagasló tevékenységéért veheti át a város legrangosabb elismerését. Plakettet kap a topolyai Gazdakör, dr. Hovány Lajos vízépítő mérnök, Szeverics Franciska, Kósa Lajos, Mirko Spasojević és Kospenda József.

*****

Tuning&Stiling címmel felturbózott, sportossá alakított, belterét átformált autókat láthatnak a topolyaiak vasárnap 12 órától este 8 óráig a Topolyai Piac Kft. közvállalat parkolójában. A találkozóra 150 tuningolt autó érkezését várják az egykori Jugoszlávia tagköztársaságaiból, illetve Magyarországról és Romániából. A „verdák” több szempont szerint lesznek értékelve, aminek az eredményeit 8 órakor teszik közzé. A szemlén 9 szempont szerint pontozzák az autókat, például a legigényesebben és legkülönlegesebben átalakított, digitalizált beltér, a legerősebb hangszórók, vagy a legeredetibb japán stílus alapján. A találkozó különlegessége lesz majd egy 1961-es gyártmányú – és természetesen átalakított – Pontiac GTO.