2024. március 29., péntek

Györe első győzelme a Davis-kupában

Györe László kihasználta az alkalmat, hogy salakon esélyesebb volt az indiai RamkumarRamanathannál, és harmadik fellépésén a rangos csapatversenyben négyjátszmás csatában szerezte meg első győzelmét a Davis-kupában, ezzel Szerbia Kraljevóban 1:0-s előnyhöz jutott.

A második egyéniben Dušan Lajović ellenfele Prajnesh Gunneswaran volt, ma a párosok meccse lesz műsoron, vasárnap pedig, ha a mérkőzés addig nem dől el, Lajović és Ramanathan következik, Györe és Gunneswaran pedig csak 2:2 esetén mérkőznek meg.

Az első játszmában 1:1-nél Györe hagyott ki breaklabdát, 2:3-nál viszont az indiai kihasználta a harmadikat alkalmat, és vitte a játékrészt. A második szettben Györe könnyebben nyerte az adogatásokat, mint Ramanathan, 5:4-ig azonban nem volt breaklabda. Ekkor ismét Györe jutott egyhez, s ekkor márt élt a lehetőséggel. A harmadik játszmában Györe 2:0-ra vezetett, de tüstént elveszítette az adogatást, majd 6:5-nél szettlabdája is volt. Rövidítést játszottak, amelyben Györe 4:0-ra elhúzott, s innen rutinosan nyert a 2:1-es vezetésért. A negyedik játszmában az indiainak adódott két alkalma, de Györe mentett, majd nyomban breakelőnyhöz jutott. Ezt követően a zentai ismét breaklabdával szembesült, mentette azt, majd újra elnyerte az indiai adogatását, és 5:2-nél a meccsért adogatott. Nem ingott meg, és gond nélkül zárta a 3 óra 11 perces küzdelmet.

A Világcsoport elődöntőjében a 2005-ös bajnok Horvátország szép előnyhöz jutott a tartalékos, Isner és Sock nélkül szereplő USA ellen.

A sanghaji challengeren Miomir Kecmanović bejutott az elődöntőbe. A 19 éves belgrádi teniszező a kínai Vu Dit győzte le, ami hét hely haladást jelent a ranglistán. Következő ellenfele a szlovén veterán Blaž Kavčič lesz.