2024. április 25., csütörtök
TEKE – MAGYARKANIZSA

A felsőház a cél

A 12 csapatból álló II. Vajdasági Ligában szeptember 15–16-án kezdődik meg a 2018/2019-es új bajnoki idény, amelyben a Kanizsa csapata is játszik. A ligában pályára lép az I. Vajdasági Ligából kiesett Zenta és az újvidéki NS 1932, a Tikvara (Palánka), a Sloven (Ruma), a Radnički LK (Nagykikinda), a Becse, a Junaković Prigrevica (Bácsszentiván), a Bačka (Újvidék), a Golubinci, a Jadran (Bácsfeketehegy) és a Veteran BMV (Verbász). A Kanizsa kilencfős játékoskerete augusztus elején heti két edzéssel kezdte meg a felkészülést az őszi idényre.

A játékoskeretben a tavalyi idényhez képest történt némi változás, Barlog Ferenc egyelőre nem léphet pályára, Olovics István személyében pedig egy új játékost igazolt le a klub. A meglévő játékoskeret: Szabó Roland, Bosznai László, Apró Lóránd, Bata Viktor, Igor Vuković, Erdélyi Sándor, Szél Sándor és Zoran Mijatov.

A Kanizsa munkájáról és terveiről Szabó Roland klubelnök számolt be:

A tavalyi bajnoki idényt a középmezőnyben, a hetedik helyen fejeztük be. A nyári bajnoki szünet után augusztus elején kezdtük meg a munkát, heti két edzéssel készülünk a bajnokságra, amelyben minél eredményesebben akarunk szerepelni. Továbbra is hazai és környékbeli tekézők játékára számítunk, akik lelkesen és szorgalmasan készülnek a bajnoki rajtra. Játékosaink elég tapasztalattal rendelkeznek, hogy sikeresen helytálljanak a bajnokságban, habár a ligában néhány pálya nem megfelelő minőségű, ami kihatással van a csapat eredményességére. Az új idényben a csapat célja, hogy az őszi idény végén a felsőházban, az első hat csapat között végezzen. Objektív okok miatt nem sikerült megvalósítanunk azt a tervünket, hogy újból beindítsuk a tekesulit. A klub anyagi helyzete továbbra is nehéz, kevés támogatónk van, így a pálya csak heti három alkalommal működik, mivel a pénzügyi lehetőségeink ennyire elegendőek.

A bajnokság 1. fordulójában a Kanizsa szeptember 16-án, vasárnap Palánkán lép pályára a Tikvara csapata ellen.