2021. július 25., vasárnap
GYORSASÁGI MOTOROZÁS

Visszavonul a sportszerűtlen Fenati

Az ominózus eset
Az ominózus eset

Visszavonul a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/h-s sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját. A 22 éves Fenati kedden az egyik olasz napilapban azt közölte, eljött az idő arra, hogy elköszönjön: „Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amelyen keresztülmegyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok” – fogalmazott a La Repubblica hasábjain a versenyző.

Fenati a Moto 2-es futam 23. körében Stefano Manzival szemben követte el a sportszerűtlenséget, ami miatt azonnal kizárták. Az automatikus egyfutamos eltiltást további két versennyel toldották meg hétfőn. A Motorsport-Total szakportálnak az olasz motoros később azzal indokolta tettét, hogy Manzi a viadal során korábban már kétszer meglökte őt. A pilóta csapata, a Marinelli Snipers közleményben határolódott el Fenati cselekedetétől, azt „megbocsáthatatlannak” nevezte, és elfogadta a büntetést. Egyben jelezte, hogy szerződést bontott a versenyzővel.

Manzi a gpone.com weboldalnak nyilatkozva azt mondta, Fenati meg akarta őt ölni, és „amit tett, arra nincs mentség”, ezért a jövőben nem akar szóba állni riválisával.

Az eset érdekessége, hogy Fenati a szezon után készült elhagyni a Marinelli Sniperst, és éppen a Manzit foglalkoztató Forwardhoz, pontosabban a következő szezonban annak alapjaira építkező MV Agustához készült.