2024. április 25., csütörtök

Az önkormányzat támogatja az oktatási intézményeket

A Jovan Dučić Általános Iskolát az elmúlt öt évben többször is felújították, a városi költségvetésben kb. 81,5 millió dinárt irányoztak elő a rekonstrukciós munkálatok költségeinek fedezésére.

Miloš Vučević polgármester tegnap meglátogatta a péterváradi iskolát, és elmondta: a városi kasszából minden évben jelentős összeget költenek az oktatási intézmények felújítására.

– Jelentős városi támogatásban részesült a Jovan Dučić Általános Iskola az elmúlt időszakban, a Preradović és a Malinova utcai objektumokban fontos felújításokat végeztek, így javult az épületek energetikai hatékonysága és a tanulók jobb feltételek között tanulhatnak. Új berendezést biztosítottunk, felújították a tetőszerkezetet, a fűtőberendezést és a homlokzatot, valamint új sportpályák épültek. A szerémségi oldalon, Péterváradon két sportterem építését támogattuk, és kétmillió eurót költöttünk a városi kasszából Pétervárad óvárosa házainak a rekonstrukciójára. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az újvidéki önkormányzat nem tartja Péterváradot Újvidék peremvárosi kerületének, hanem a város szerves részeként kezeli. Felújítjuk a kommunális infrastruktúrát, új utakat építünk, de sok munka maradt még hátra. Folyamatosan követjük a Jovan Dučić Általános Iskola munkáját, nagy örömünkre 38 diák iratkozott be az idén ebbe az oktatási intézménybe – hangsúlyozta Újvidék polgármestere. Hozzátette: az önkormányzatnak nagy tervei vannak az oktatási szektor támogatásával, jelenleg a legnagyobb projektum a limáni balett -és zeneiskola építése. Ezenkívül, folytatódik az Ivo Lola Ribar és a Veljko Vlahović Általános Iskola modernizálása, folyamatban van az Első Vajdasági Brigád Általános Iskola rekonstrukciójához szükséges dokumentumok beszerzése, valamint felújítják majd az Egészségügyi Középiskolát is.

Ružica Pavlović, a Jovan Dučić Általános Iskola igazgatója megköszönte az önkormányzati támogatást, most végre több tanuló iratkozott be ebbe az oktatási intézménybe, amire a felújítás előtti időszakban nem volt példa.

– Arra törekszünk majd, hogy bebizonyítsuk, nem hiába kaptunk támogatást – mondta az igazgatónő.