2024. április 19., péntek
SZERBIAI GYALOGLÓNAP

Négy útvonal közül választhatnak a szabadkaiak

Szombaton tartják a Szerbiai Gyaloglónapot, amelyet a Szerbiai Hegymászó Szövetség szervez. A szövetség százhetvenöt helyi klubja szervez ezen a napon gyalogtúrákat, amelyekhez minden polgár csatlakozhat, aki szeretne részt venni a hosszabb sétákon. A részvételhez nem szükséges semmilyen felszerelés, tudtuk meg a pénteki eseménybejelentő sajtótájékoztatón a városháza médiaközpontjában Iso Planićtól, a Szerbiai Hegymászó Szövetség elnökétől.

– A Szerbiai Gyaloglónap olyan rendezvény, amelyen az egészséges életmódot népszerűsítjük, egyben a gyaloglást olyan aktivitásként mutatjuk be, amely képes a turizmust és az oktatást fejleszteni – emelte ki Iso Planić.

Feliks Krivošija, Iso Planić, Nataša Aleksić és Merima Kulić (Fotó: Patyi Szilárd)

Feliks Krivošija, Iso Planić, Nataša Aleksić és Merima Kulić (Fotó: Patyi Szilárd)

A Szerbiai Gyaloglónap keretében városunkban és környékén is lesznek gyaloglótúrák. Erről Feliks Krivošija, a Spartacus Hegymászó Klub edzője adott tájékoztatást, aki elmondta, hogy négy útvonal közül választhatnak a gyaloglás szerelmesei. Az első útvonalon Szabadka és Palics közötti távot lehet teljesíteni. A gyülekező az autóbusz-állomás előtt lesz. A második útvonalon Szabadka és a Majdán közti távot kell megtenni, és a városi sportcsarnok elől indulnak a gyaloglók. A harmadik útvonalat Palicson alakították ki. A túra a Miroslav Antić Általános Iskola előtt indul, a Tőzeg-tóig kell gyalogolni, és onnan vissza az iskolához. A negyedik útvonal pedig Zobnatica-tó környékét érinti. A gyülekező a Mezőgazdasági Iskolánál lesz.

Nataša Aleksić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy ő is részt vesz a rendezvényen, a második útvonalat fogja teljesíteni, és felkért minden általános iskolát és középiskolát, hogy csatlakozzanak a rendezvényhez.

Merima Kulić, a Sport Mindenkinek Városi Szövetség főtitkára kijelentette, hogy a szervezet csatlakozik a rendezvényhez.

Minden útvonalon a gyülekező 8.45-kor kezdődik és 9 órakor indulnak a gyalogtúrák.