2024. március 28., csütörtök

Ingyenes talajminta-elemzés

A termelők legfeljebb tíz ingyenes elemzésre jogosultak

Magyarkanizsa község önkormányzata értesíti a községben bejegyzett termelőket, hogy már beadhatók az igények a 2018. évi ingyenes talajmintavétel igénylésére.

Egy termelő legfeljebb 10 ingyenes mintaelemzésre jogosult, kizárólag a községben lévő földeken, saját és bérelt parcellákon. Állami földek talajminta-vételezésére is átadhatók az igények, az igények elbírálásakor azonban a saját és más magánszemélyektől bérelt földek előnyt élveznek. Azok a termelők, akiknek vagyonadó-hátralékuk van, annak törlesztéséig nem élhetnek az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással. Az előirányzott mintavétel száma a községben 1000. Az első jelentkezési körben az igények legkésőbb szeptember 19-éig adhatók át, míg a második körben a fennmaradt mintaszámra október 1-jéig.

A jelentkezéshez szükséges a bejegyzett gazdaság aktív jogállásáról szóló igazolás fénymásolata; a személyi igazolvány fénymásolata; a vetésstruktúra a parcellák pontos kataszteri számával és nagyságával (az Államkincstár magyarkanizsai kirendeltségében a gazdaságokról vezetett jegyzékből kiadott kivonat második oldalának fénymásolata, amennyiben nem a falugazdászoknál történt a 2018. évi gazdaságfelújítás); és az előre elkészített négyéves vetésterv (vetésforgó) minden parcellára.

Az igények begyűjtését, az űrlapok kitöltését a községi falugazdászok végzik a városháza épületének földszinti 16-os irodájában. Bővebb információ a községi falugazdászoktól kapható a 024/874-236-os telefonszámon. A mintavételezést egy újvidéki intézet végzi. Az intézet szakemberei a terepen a termelők jelenlétében veszik a mintát. Ennek napjáról mindenki telefonos értesítést kap. Az eredményeket postai úton kapják meg a termelők az intézettől.