2024. április 25., csütörtök
DAVIS-KUPA

Györe nyitja a mérkőzést

A Szerbia–India mérkőzésen, amely belátható időn belül a szerbiai teniszezők utolsó meccse lesz itthoni környezetben, ma 14 órától Györe László és a 24 éves, a ranglistán 135. helyezett Ramkumar Ramanathan lépnek fel, azt követően a másik egyesben Dušan Lajović ellenfele a 29 éves és a ranglistán 162. PrajneshGunneswaran lesz. Budapesten a Magyarország–Csehország meccset 15 órakor Piros Zsombor és Jiří Veselý nyitják, a második egyesben pedig Valkusz Máté és Lukáš Rosol találkozója következik.

Hivatalosan a jövőre új formátumban megrendezésre kerülő Davis-kupában a hétvégén a Világcsoport minősítőjét tartják meg, a meccsek azonban a ranglistáért folynak, hisz az idei négy elődöntősön kívül a legjobb 18-ban való szereplésért majd a negyeddöntő idei négy vesztese, a minősítő tizenhat résztvevője és a négy zónabajnok játszik majd selejtezőt, két szereplőt pedig az ITF nevez ki a ranglista alapján. A jövő évi selejtező kiemeltjeit is a ranglista adja meg, ezért nem mindegy, hogy Szerbia és Magyarország a hétvégén nyernek vagy veszítenek India és Csehország ellen.

Nem lesz könnyű, hisz Szerbia Đoković és Krajinović, Magyarország pedig Fucsovics nélkül, fiatal erőkkel áll ki, így a vendégek sem nevezhetők esélytelennek, noha a csehek is Berdych nélkül szerepelnek.

Világcsoport, elődöntő: Horvátország–USA, Franciaország–Spanyolország, minősítő a világcsoportért: Szerbia–India, Magyarország–Csehország, Argentína–Kolumbia, Japán–Bosznia, Ausztria–Ausztrália, Svájc–Svédország, Nagy-Britannia–Üzbegisztán, Kanada–Hollandia.

A sanghaji challengeren Miomir Kecmanović bejutott a negyeddöntőbe, amivel a naprakész ranglistán pályafutása legjobbját, a 172. helyet jegyzi. A 18 éves belgrádi játékos következő ellenfele a kínai Vu Di lesz, aki ma ünnepli 27. születésnapját.

Babos edzőt váltott

A továbbiakban nem Thomas Drouet irányítja a teniszező Babos Tímea edzésmunkáját. A 25 éves magyar játékos a Facebook-oldalán megjelent tegnapi közleményben emlékeztet rá, hogy közel öt évig, 2014 tavasza óta dolgozott együtt a monacói szakemberrel. Babos Drouet irányításával három egyéni WTA-tornagyőzelme (2018 – Tajvan, 2017 – Budapest, 2015 – Tajvan) mellett öt alkalommal volt finalista, míg párosban 11-szer ünnepelhetett. Legnagyobb sikereként tavaly év végén a cseh Andrea Hlaváčkovával megnyerte a páros világbajnokságot.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz a magyar játékos új edzője.